tiistai 2. lokakuuta 2012

Erikoisia puhdetöitä

Koiraharrastajan puoliso joutuu kyllä kestämään monenmoista, ja oppii jossain vaiheessa olemaan kyselemättä liikoja. Jos siis koiraharrastaja lähettää puolisolleen tekstarin, jossa pyytää tuomaan kauppareissulta kissanruokaa, Bliw-käsisaippuaa, Pringles-sipsejä tai tennispallon, viisas puoliso tottelee. Niin se ehkä pääsee helpommalla, eikä tarvitse kuunnella koirien uusimpia koulutussuunnitelmia pitkän kaavan mukaan.

Tällä kertaa ostoslistalle päätyi tennispallo, joita kiltti puoliso toi oikein viisi kappaletta saman tien, meinaa vissiin että me hukataan ne kumminkin. Tennispalloon (tai oikeastaan jo kahteen, kun yksi lähti vahingossa puolison mukana töihin tänään auton takakontissa) tein puukolla viillon, ja eikun survomaan herkkuja pallon sisään. Näin saadaan siis aikaan (ehkä) myös kääpiöpinserille kelpaava  heittopalkka, siis lentävä nakki.

Tähän lentävään pikku herkkupalleroon on nyt tutustuttu kotioloissa kummankin koiran kera. Penni on aivan täpinöissään, ja alkoi itselleen epätyypillisesti vikistä nähdessään pallon tänään! Pitsin mielestä ihan kaikki on hauskaa mitä vaan ikinä tehdäänkin, namit on vaan pelkkää plussaa. Pemun kanssa on leikitty jakkaran kiertämistä ja ihan vaan opeteltu siihen että pallo on ihana, Pitsi on harjoitellut samaa sekä pakkovalssin alkeita. Pakkovalssi jakkaran ympäri eteisessä, ihan normaalia toimintaa. Pitsi hoksasi homman sangen nopeasti, ja lähtöasentoistuminenkin sujuu pääasiassa hienosti. Välillä jutun juju edelleen unohtuu, mutta täytyy vaan tehdä enemmän toistoja, ei siinä muu auta. Onneksi torstaina päästään uudelle agihallille harjoittelemaan ihan oikeiden esteiden kanssa!

Pennillä alkoi eilen uusi agikurssi Noormarkun hallilla, edelleen tykkään siitä uudesta pohjasta kovasti. Radassa oli parikymmentä estettä, Penni suoritti sen ongelmitta. Pujottelua tehtiin ensin verkoilla, tuttu juttu Pemulle, ja sitten radalla ilman verkkoja, täysin virheettä! U:n malliseen putkeen ohjattiin "alakautta" molemmista suunnista, vain kerran Pemu päätyi putken päälle sen sijaan että olisi  mennyt sen sisään. Kontaktitkin toimivat hienosti, mutta omatoimitreeneissä niistä voisi yrittää saada hiukan nopeammat. Etenkin A:lta laskeutuminen kestää luvattoman kauan, pitänee testata sitä kissanruokaa tähän ongelmaan...

Hiukan varovasti katselin eilen kisakalenteria, ja ajattelin että marraskuussa voisi yrittää hiukan kisailla. Kisoja vain on harmillisen vähän (lähiseudulla), mutta eiköhän niissäkin silti tuntumaa saada.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti