tiistai 16. lokakuuta 2012

Onneksi edes koirat osaa

Maanantaina poikettiin myös koirarannalla
Maanantain treeneissä Penni oli mainio, ohjaajansa ei. Pakka hajosi treeniradalla pari kertaa ihan vaan siihen etten tiennyt/muistanut mitä ohjausta olin tekemässä, tai sitten ajatusta siitä, miten aion homman toteuttaa, ei yksinkertaisesti ollut. Toki jokaisella on parempia ja huonompia päiviä, mutta miksi pitää tällainen huonon keskittymisen päivä osua juuri treenipäivälle, ja miten siitä pääsee yli? No, rankalla kädellä editoitu video löytyy täältä. Törttöilyjä en toki ole poistanut, vaan keskivaiheilta kohdan, jossa Pemu kieltäytyi menemästä mutkaputkeen. Yritin sitä sinne monta kertaa, kummastakin päästä, mutta ei. Ilmeisesti putkeen oli joku lirauttanut tai muuten haisutellut, koska muutama muukin koira kieltäytyi sinne menemästä.

Mutta mutta! Pujottelu sujui täydellisesti! Eli koira osaa, ohjaaja ei!

Luoksetulo, Pitsi tulee vaikka silmät kiinni
Tiistaina treenaili Pitsku, ja täytyy sanoa, että olen sen suorituksista vallan yllättynyt! Jälleen kaikki harjoitukset tehtiin rimat maassa, ettei keskenkasvuinen kakara riko itseään. Se opetteli tekemään takaakierron (kouluttaja avusti palkkauksessa namikupin kera) ja hoksasi homman hyvin nopeasti. Onhan se toki helppo ohjaus, mutta vaatii pientä irtoamista, joka sujui Pitsiltä kuin vettä vaan. Seuraavaksi harjoiteltiin jättämään Pitsi istumaan ekan hypyn taakse, kutsumalla yli, ja takaakierto hypylle 2. Vähän pohdin tuota paikallaan istumista, ei nimittäin ole ihan huippuhyvin sujunut viimeaikoina, mutta Pitsi yllätti iloisesti istumalla kuin tatti niin kauan kuin käskettiin! Taitava tyttö!

Lopuksi Pitsi tutustui hiukan muuriin (hyppäsi maassa olevien päällimmäisten palojen yli, korkeus n. 10 cm) ja piti hauskaa putkissa. Hiukan alkoi mielenkiinto hiipua loppua kohden, ja harjoitus päätettiin pitkään suoraan putkeen, jossa Pitsuli kiisi kuin mikäkin vauhtikirppu.

Syksy on saapunut myös Yyteriin, lämpötila +3 ja vettä tihkutti
Tällä viikolla jätetään omatoimitreenit väliin. Kummankin koiran "hankalat asiat" (Pennin pujottelu & kontaktit, Pitsin lähtötilanne) ovat sujuneet tällä viikolla niin hyvin, että annetaan niiden nyt hautua rauhassa ja mennään vaikka metsälenkille treenaamisen sijaan. Lauantaina Pitsi saakin taas misseillä, tällä kertaa Turun kansainvälisessä näyttelyssä, siis Turku October Showssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti