lauantai 20. lokakuuta 2012

Kolme kaunista Koota

Tänään Penni hoiti kotivahdin virkaa, ja Pitsi misseili Turun kansainvälisessä näyttelyssä, siis Turku October Showssa. Jotenkin metkasti tämän blogin lukijamäärä aina pompsahtaa näyttelyreissujen yhteydessä, mutta mikäs sen mukavampaa, tervetuloa lukemaan vaan! Kaikki blogissa esittämäni mielipiteet ovat omiani, eivätkä siis välttämättä kovin valistuneita sen paremmin näyttelyiden kuin agilitynkään suhteen. Pitsin näyttelyarvostelut löytyvät paitsi postauksista, myös kokonaisuudessaan Pitsin omalta sivulta. Olen ottanut sellaisen käytännön, että julkaisen blogissa kaikki Pitsin saamat kirjalliset arvostelut, eli myös ne, joissa tuomari on koirastani jotain vikojakin löytänyt (minä kyllä löydän niitä ihan yhtä monta, ellen enemmänkin, ei sen puoleen). Emme siis sorru tulosten tai tilastojen kaunisteluun.

Kääpiöitä oli Turussa ihan tarpeeksi, siis 67 kpl joista junnunarttuja 6 kpl. Tuomarina toimi Eeva Rautala, perusteellinen ja pätevä eläinlääkäri. Tarkkana tuomarina hän taisikin huomata, että samasta muotista oli kehässä koiria kolme, siis ADB Katinka (Pitsi), Keelia (Fiona) ja Ksenia (Venla). Neidot olivat kyllä sangen samantapaisia, etenkin pään ja ilmeiden osalta. Pitsi oli selvästi porukan pienin, muuten koirien väliset erot olivatkin melko vähäiset.

Tyylikkäinä tiimiväreissä
Pitsistä tuomari sanoi seuraavaa:

"Sievä nuori narttu, oikean kokoinen. Kaunis, feminiininen pää. Hyvä ilme. Hyvä kaula. Vielä hieman pehmeä selkä ja runko, saa kehittyä. Tiivis selkä. Hyvä eturinta. Sopusuhtaiset raajat ja kulmaukset. Liikkuu hyvin askelpituus. Hyvä häntä. Miellyttävä luonne ja esiintyminen." 
JUN2 ERI SA

Pitsi siis sai elämänsä ensimäisen SA:n, jee! Luokan voitti Pitsin upea sisko Fiona, ja tuomari punnitsi näiden kahden välillä pitkään. Valintaansa hän perusteli sillä, että Fionan sivuliikkeet olivat  olleet aavistuksen näyttävämmät, muuten siskoset olivat kuulemma hyvin tasaiset. Pitsi ja Fiona pääsivät vielä PN-kehässä jatkoonkin, ja Fiona sai vara-SERTin, mutta siellä sijoitukset menivät ihan ansaitusti meidän neitoja vanhemmille ja kokeneemmille konkareille.

Pitsi esiintyi tänään muuten ihan kohtalaisesti, ja selvisi mittauksestakin kunnialla, mutta messukeskuksen lattialle levitetty tyylikäs, siniharmaa matto hajuineen oli hänelle vähän liikaa. Tai ehkäpä liikaa olivat ne namut, joita kehään oli jo jotenkin päivän aikana joutunut, niitä olisi ollut kiva jäädä imuroimaan. Pääasia kuitenkin, että esiintyminen ja käytös oli reipasta näinkin suuressa tapahtumassa.

Olen kyllä oikein tyytyväinen tämänpäiväisiin tuloksiin, hienoa, että se SA:kin tuli sieltä tällä kertaa! Nyt Pitsulla alkaakin pieni näyttelypaussi, hän astuu kehään seuraavan kerran vasta voittajanäyttelyssä Helsingissä joulukuussa. Se reissu onkin sitten ihan toinen tarina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti