maanantai 22. lokakuuta 2012

Taitava Penni!

Penni oli tänään treeneissä huipputaitava! Rata tuli sähköpostissa opeteltavaksi jo edeltävänä iltana, ja alun 1 - 3 suunnitelma meni heti uusiksi; kouluttaja halusi, että yritän tehdä kolme peräkkäistä päällejuoksua "kauko-ohjattuna" kutsumalla.
Punainen X = koira aloituspaikassaan, sininen X = ohjaaja aloituspaikassaan
Jotenkin sitten suostuin moista yrittämään, ja Pennihän pyyhälsi kuin mikäkin beecee kaikki kolme hyppyä joka kerta ihan virheettömästi! Tuosta ei siis ihan suoralla linjalla pääse edes minikoira, vaan ohjaaja joutuu käyttämään kumpaakin kättä ohjaamiseen, vaikkei koira lähellä olekaan. Hieno pieni Penni!

Muuten radalla riittikin tekemistä, nyt päästiin testaamaan se eteisessä ahkerasti harjoiteltu poispäinkääntökin, ja wau, se toimii! Muutenkin Pemu oli ihan liekeissä, käytin palkkaamiseen sitä nakkitäytteistä tennispalloa, jota kotonakin on käytetty kaikenlaisissa leikeissä. Välillä heitin itse palloa, mutta pääasiassa siitä huolehti kouluttaja, tosi hyvä systeemi! Itse ei aina ehdi nähdä kaikkea, ulkopuolinen näkee paitsi virheet, myös onnistumiset helpommin ja voi palkata koiran kun meno näyttää riittävän hyvältä. Radassa oli jopa sellainen loppusuora, jota olen vähän toivonutkin, ja Pemu suoritti sen itsenäisesti eteen-käskyllä, rengas mukaan lukien. Jee! Taidan kyllä ilmoittaa sen niihin marraskuun kisoihin ATT:lle.

Kotona Pitsuli tutustui omaan minikeinuunsa, ja pärjäsi hommassa hienosti. Pitsu käveli hihnassa laudan päähän ja söi namia samalla kun avustaja laski keinulaudan pään maahan. Laudan pään alla pidettiin pehmustetta, ettei Pitsi säikähdä keinun kolahdusta lattiaan. Hyvä siitä vielä tulee, vaikka intoa on taas pennulla enemmän kuin osaamista. Paikalla istumisessa Pitsu on nyt harjoitellut sitä, että poistun sen viereltä vähän eri suuntiin, ja se kestää tämän jo aika hienosti. Pitää vaan päästä enemmän harjoittelemaan tätä myös häiriön alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti