tiistai 9. lokakuuta 2012

Reeniä reeniä

Huh, nyt on vasta tiistai, ja agitreeneissä on käyty jo kahdesti tällä viikolla. Eilen aksasi Penni, tänään puolestaan Pitsi.

Penni oli eilisissä treeneissä oikea raketti! Rata oli melko vauhdikas ja sopivan haastava, olin jopa paikoitellen vähän yllättynyt Pennin vauhdista, en edes tiennyt että siitä löytyy tuommoinenkin vaihde! Pujottelua hän teki tällä kertaa verkoilla, ei ongelmaa siinä. Niitä verkkoja voisi käyttää kuuriluontoisesti, aina välillä laittaa paikalleen ja välillä ottaa pois. Erityisesti harjoiteltiin pyöritystä tiukemmaksi molempiin suuntiin, ja sivulle irtoamista. Huonoa tällä kertaa olivat kontaktit, vauhdin kasvaessa tarkkuus kärsii, enkä ehkä ole harjoitellut kontakteja riittävästi lähiaikoina. Penni on alkanut vaivihkaa pysähtyä liian aikaisin, pitää ottaa naksuttimen kanssa muistuttelukerta hallilla. Muuten homma on niin hyvin hanskassa, että uskallan lähes katsella kisakalenteria! 4.11. olisi Liedossa kolme rataa kakkosille, sinne voisi tähdätä. Sitä ennen on muistaakseni  19. päivä epikset Raumalla, laitetaan harkintaan. Niissä vain tuppaa menemään ihan hirveän myöhään, ja sieltä pitää vielä ajaa kotiinkin.

Pitsi puolestaan oli tänään ekaa kertaa oman seuran treeneissä, ja selvisi hullunhelpoista tehtävistään hienosti! Oli hyvä, että tehtävät olivat niin helppoja, pennun pitää ensin totutella siihen, että se yleensäkin on treeneissä ja tekee siellä jotain järkevää. Harjoittelimme keinua (alta tuettuna, ideana saada koira ihan keinulaudan päähän asti), kontaktille pysähtymistä sekä yksittäistä hyppyä kolmella eri tavalla: lähettämällä, kuljettamalla ja kutsumalla. Näillä kolmella tavalla pitää kuulemma pystyä kaikki esteet suorittamaan. Pitsi teki kaiken tyypilliseen tapaansa, iloisesti ja täysillä. Nyt on hyvä jatkaa itsenäistäkin treeniä, kun tietää mitä tekee! Kotona on harjoiteltu paikallaan istumista, välillä naksuttimen avulla, ja se sujuu päivä päivältä paremmin. Hallillahan sen kanssa oli vähän ongelmia, mutta kyllä kai sen pitäisi ensin sujua kotona hyvin, ennen kuin siitä hallilla mitään tulee.

Syksy ja kylmyys ovat hiipineet pikkuhiljaa myös meille, joten koiria joutuu taas pukemaan. Onneksi sain Pitsille hankittua aika edullisesti syys- ja talvigarderoobin: Hurtan sademanttelin, talvimanttelin ja fleece-haalarin. Pennillä onkin kaikki tarpeelliset asusteet jo entuudestaan, agitreeneissä se on nyt pitänyt Back on Track -loimeaan, joka lämmittää mukavasti pikkukinkkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti