maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pitsin agihommat

Pitsi kävi lauantaina kisoissa vähän shoppailemassa. Kolmella eurolla tarttui matkaan melkoinen mestariteos, siis se kuuluisa keltainen vihko:






Tarvetta kirjalle ei vielä ole moneen kuukauteen, mutta epiksiin uskaltaudutaan heti kun hallikausi taas pyörähtää käyntiin. Siellä onkin sitten oma hommansa saada asiat toimimaan kuten treeneissä... Haluan aloittaa epistelyn Pitsin kanssa hallissa, koska sen maaliskuinen karkuretki on edelleen vähän liian tuoreessa muistissa, ja vaikka kaikki on sujunut Pitsin kanssa tähän asti agissa hyvin, en itse pystyisi rentoutumaan lainkaan, kun pelkäisin vain karkaamista. En siis halua opettaa herkälle, nuorelle koiralle, että kisatilanne on niin kammottava paikka, että mammakin menee ihan kipsiin, vaan pysyttelen alkuun halleissa, joissa oma fiilis on turvallisempi.

Tällä hetkellä Pitsin taitotaso on seuraavanlainen:

Lähtötilanne: Odottaa kiltisti ja kuuliaisesti lähtölupaa, keskittyy hyvin.
Perusohjaukset: Toimii mukavasti, harjoitusta tarvitaan lisää
Puomi: Toimii ilman voimakasta irtoamista tai vedätystä
A-este: Toimii kehikon kanssa, se pitää siis häivyttää
Keinu: Toimii ilman irtoamista tai vedätystä
Pujottelu: Yksittäisenä toimii, pitää ottaa radoille mukaan ensitilassa!
Pussi: Tarvitsee vielä harjoitusta
Rengas: Toimii, kun ohjaa tarkasti

Pujottelun kanssa on siis edistytty, siirsin puolikkaat pikkuhiljaa lähemmäs toisiaan, ja eilen ja tänään on kotipihassa päästy 12 keppiä tasavälein molemmin puolin, jee! Tänään selvittiin vielä sikäli hyvin, että tehtiin kolme toistoa/puoli, ja ainoastaan yksi sisäänmeno meinasi mennä mönkään. Keppien puolessa välissä tai lopussa ei siis tullut yhtään ainoaa tilannetta, jossa Pitsu olisi jättänyt keppejä väliin.

Pujotteluprojektista ajattelin kirjoittaa myöhemmin erillisen postauksen, jossa pohdin hommaa vaihe vaiheelta. Projekti on ollut itsellekin tosi opettavainen, olen oppinut koirastani uusia juttuja, ja ennen kaikkea huomannut, että ei se kyllä mikään töpseli ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti