sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Sadepäivän ratatreeni

Tänään pääsin kerrankin toteuttamaan itseäni, ja rakensin ihan oman radan halliin. Se oli oikeastaan ihan hauskaakin, ja tulipahan harjoiteltua juuri niitä asioita, mitä pitikin. Ainoastaan A-esteen paikka oli ennalta määrätty, ihan vaan siksi, etten viitsinyt yksin sitä siirrellä kivituhkapohjalla. Radalla oli Pennille vaikeampi versio ja Pitsille helpompi, mutta päädyin loppuviimeksi tekemään molemmilla koirilla saman, siis sen vaikeamman radan, joka ei sekään ollut kovin vaikea.



Radalla harjoiteltiin jos jonkinlaista ohjauskuviota:

1-3 Tein esteelle 2 valssin. Jälkeenpäin tuli mieleen, että ehkä olisi voinut kokeilla myös jonkinlaista vekkiä 1 - 2 väliin auttamaan kääntymistä? Kumpikin koira nimittäin yritti valahtaa vähän pitkäksi hypyltä 2. Kummallakin A-este toimi hyvin, Penni olisi tosin voinut olla vähän nopeampi.

3-5 Tehtiin neloselle pyöritys, ja myös Pitsi, joka ei muka osaa pyöritystä, toimi hienosti. Pennillä meinasi helpommin mennä pitkäksi ja kohti putken väärää päätä, Pitsi seurasi ohjausta kiltimmin, ja meni nätisti ulkokierteiseen putkeen, jee!

5-9 Tarkoituksena oli harjoitella kummankin koiran kanssa persjättöä tässä suoralla, ja molemmat tekivät tosi hyvin! Pitsi teki myös samaa pätkää niin, että tein persjätön tilalle takaaleikkauksen. Kolmannella kerralla se hoksasi jutun jujun, ja painui putkeen taakseen vilkuilematta, hyvähyvä!

10 Ei virheitä renkaalla, kummallakaan koiralla.

11-14 Tässä vaikeammassa versiossa tein esteelle 12 takaakierto-persjätön, ja esteelle 13 sen japanilaisen, mikä me maanantaina opittiin. Myös Pitsi teki sen yllättävän hienosti, vaikka tuo takaakierto sillä vähän tökkäsikin pariin kertaan. Penni teki japanilaista myös toiseen suuntaan, estejärjestyksenä 14, 8, ja 12 väärinpäin.

14-18 Samanlainen vauhtisuora kuin toiseenkin suuntaan kera persjätön, Pennillä ei ongelmaa, Pitsi tuli ohi esteestä 16 heti, jos persjättö oli vähänkin myöhässä.

Eipä siinä muuta, Penni harjoitteli lisäksi rataan kuulumatonta pujottelua keskiviikon kisoja varten. Pitsin touhuista huomasin jopa kuvata kännykkäkameralla vähän videota, hiukan väsynyt se alkaa tuossa vaiheessa olla. Takaakierron ongelmat johtuvat varmaan siitä, että pätkä on pitkä ja palkkaa ei kuulu, hyi hyi! Enkä muuten todellakaan lyö sitä koiraa siinä takaakierrossa, vaikka se videolla oudosti siltä näyttääkin! Käsi ei siis oikeasti osunut koiraan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti