tiistai 27. marraskuuta 2012

Vipellyksestä väsähtäneet

Kuinka paljon pöhköenergiaa kerääntyy kahteen pikkupinseriin, kun ne eivät ole päässeet juoksemaan vapaana viiteen päivään? Sen verran paljon, että vauhti alkoi tänään koirarannalla olla paikoitellen jo hieman vaarallinen. Pitsi ainakin teki pari kuperkeikkaa ja kärrynpyörää, Penni puolestaan oli niin riemuissaan että juoksi reppana mereen kahdesti kyynäriä myöten. Kivaa varmaan, kun ilman lämpötila oli + 1,5 astetta. Aurinkokin paistoi silti hetken, ja olihan meillä muutenkin mukavaa. Reissun jälkeen ryhmä oli aavistuksen väsynyt, ja parin tunnin ajan vaikutti siltä, kuin meillä asuttaisiin täysin koirattomassa taloudessa. Kyllä ne kumminkin löytyivät:

Älä kuvaa, en jaksa.

Edelleenkään ei ole lupa mennä, ei edes väsyneenä.


Koiraranta on kyllä oikea päivän pelastus, aakeeta laakeeta vaikka kuinka, ilman sitä sänkipellon sänkeä, joka raapii kaljun pikkukoiran mahan ja sisäreidet verille. Muutenkin kivat lenkkimaastot alkavat olla hiukan vähissä, kun meidän metsälenkin lähimaastossakin oli nyt sitten tehty havainto oikein susilaumasta. Alueella liikkuu paljon lenkkeilijöitä sekä koiran kanssa että ilman, joten luulisi ihmisen hajun olevan siellä melko tiukassa, mutta ilmeisesti tämä lauma ei sitä enää pelkää. En ole kyllä menossa ainakaan yksinäni sinne metsään enää. Toukarissa käytiin viikonloppuna, ja siellä Penni edelleen pimahtaa niistä vesirotan tai ties vaikka majavan hajuista, ja on sielläkin susi nähty muistaakseni edellistalvena. Eli uudet metsäreitit ovat hakusessa, se kun on kuitenkin niin hyvää treeniä ihan kummallekin koiralle.

Pitsille on nyt sitten ostettu meikäläisen ensimmäinen Hienojen Koirien Shampoo, siis jokin mustalle turkille tarkoitettu, saas nähdä miten plikan käy. Pitsin näyttelyvuoden kohokohta, messari, lähestyy vääjäämättä. Hotelli & ravintolapöytä illaksi on varattu, vaatteet & kengät mietitty, laukkua ei ole pakattu. Eikä myöskään ole vielä kirjoitettu ostoslistaa messariviikonlopulle, ajattelin nimittäin hieman juosta tarjousten perässä; hakusessa on yhden kääpiön mentävä kuljetusboksi, hieman nimittäin risoo raahata yhtä koiraa varten tuota isoa häkkiä kaikkialle, vaikka kärry onkin. Boksin lisäksi piti muistaakseni hankkia olohuoneen sisustukseen sopiva peti koirille, ja varmaan vielä jotain muutakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti