maanantai 26. marraskuuta 2012

Onnistuneita treenejä

Sunnuntaiaamupäivä vietettiin vaunuihmisen kanssa turisteina & ketyinä Liedossa ykkösten ratoja seuraamassa, ja illalla päästiinkin Pitsin kanssa pitkästä aikaa agitreeneihin. Koira meinasi haljeta onnesta, ja oli melkoisen vauhdikkaalla tuulella. Pitsi harjoitteli rengasta ja tiukempia käännöksiä hypyille, me miniohjaajat kuulemma ollaan vähän laiskoja kääntämään! Myönnän syyllisyyteni, terävämmällä ohjauksella säästyisi sekunteja, siihen siis pitää panostaa. Tiukkojen käännösten lisäksi Pitsi sai pitää hauskaa tekemällä kahden putken ja kahden hypyn muodostamaa kahdeksikkoa, ja vauhtia piisasi jälleen. Tänään pidettiin treenit lyhyinä, eikä minkäänlaista haahuilua ilmennyt. Hyvä hyvä!

Maanantaina oli taas Pennin vuoro, eikä PMS:stä ollut enää tietoakaan! Ero viime viikon maanantaitreeniin oli huima, nyt oli koirassa taas sitä vauhtia ja kipinää mitä pitääkin olla. Ehkä sillä tosiaan oli PMS tai vatsassa jokin nipistys, nyt se oli joka tapauksessa tyystin erilainen kuin viimeksi. Tänään ongelmia tuotti ohjaajan (puuttuva) vauhti, olisi sittenkin pitänyt mennä sinne juoksutekniikkakurssille...

Treeneistä on olemassa lyhyehkö video:


Hyvää tänään oli mm. pujottelun sisäänmenoissa, ne sujuivat joka ainoalla kerralla täysin virheettömästi. Yhden kerran Pemu sekosi rytmissä kolmanneksi viimeisen kepin kohdalla, mutta korjattuna teki taas työnsä oikein hyvin. Uutena opeteltiin niiston jarrutusta tehokkaammaksi namien avulla (tuolla pussin jälkeen).

Korjattavaa oli tänään meikäläisen ohjauksessa runsaasti. Jostain syystä haluan näköjään juosta ihan esteeseen kiinni tekemään takaakiertoa, vaikka Penni tekee sen kyllä paljon kauempaakin. Lisäksi sen takaakierron jälkeen en pääse liikkeelle tarpeeksi nopeasti, vaan jään tinttaamaan paikalleni. Olipa hyvä, että tuli kuvattua treenit, muuten en olisi tätäkään älynnyt!

Puomin kontaktilla oli jotain ihme hiivintää, täytyy ottaa tehotreeniin nuo kontaktit taas. Ihan omaa huolimattomuuttani olen antanut niiden lipsua, eipä niitä hyviä kontakteja voi koiralta kisoissa vaatia, jos ei niitä vaadita treeneissäkään.

Lauantaina suunnataankin sitten kisoihin Seinäjoelle (A+H+A), ihanasti luokkajärjestyksenä maksi-medi-mini! Saan rauhassa opetella radan ulkoa! Tuonne tavoitteemme on edes yhdellä radalla onnistunut pujottelu ja se, että yhteistyö sujuu siinä määrin, ettei koira ehdi katsella maisemia, vaikka vieraalla ja uudella kisapaikalla ollaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti