maanantai 12. marraskuuta 2012

Hyvät treenit x 2

Sunnuntaina treenaili ohjatusti Pitsi, ja hyvin treenasikin. Pätkät pidettiin lyhyinä ja palkkiot mahtavina, kyllä pikkupinsurin kelpasi. Uutena esteenä hänelle esiteltiin rengas, ihan vaan yksittäisenä tietenkin ja hyvin lyhyeltä etäisyydeltä kohti namikuppia. Homma sujui kuin oppikirjassa, eikä Pitsu edes ylihypännyt, vaikka rengas oli ihan oikealla minien/medien korkeudella. Olen ajatellut pikkuhiljaa ruveta hilaamaan rimoja maasta irti, ei vielä kisakorkeuteen mutta jos vaikka ekaan kannattimeen, siis 10 - 15 cm?

Toinen uusi juttu Pitsille oli putkijarrutus, sen hän oppi myös nopeasti. Pennillä putkijarrutuksen vihje on sen nimi, Pitsi ei moisesta välittänyt, joten sille otettiin vihjeeksi suhina. Nyt pitää sitten vaan aina muistaa antaa oikealle koiralle oikea käsky, huhhuh... Putkella kyllä huomasi, että putkeen irtoamista oli lauantaina harjoiteltu, se sujui nimittäin hienosti. Lopuksi Pitsu teki neljän esteen pätkän jossa oli yksi takaakiertokin, ja hyvin sujui. Sillä oli selvästi sellainen kaikki käy ja on niin kivaa -päivä, harvinaisen positiivinen elukka! Ja vielä yllättävän nopeakin.

Pemun treenit olivat tänään, ja sekin oli sangen hieno, jälleen kerran! Radassa oli 27 estettä, ja opetteluvaiheessa mietin ettemme pääse omalla vuorollamme kokonaisuudessakaan rataa loppuun saakka, mutta toisin kävi. Ideana oli tehdä ensin "rata läpi paitsi jos tulee hylly," ja mehän tehtiin rata kokonaisuudessaan läpi alusta loppuun. Huh! Sitten tehtiin sama uudestaan pätkissä ja korjattiin pari kohtaa, ja lopuksi vielä koko rata alusta loppuun uudestaan. Nyt tuntui, että ehdittiin tekemään juuri sen verran töitä kuin pitikin, ja ehdittiin myös korjaamaan niitä kohtia, jotka korjaamista tarvitsivat.

Rataantutustumisessa sovittiin, että tänään opettelen tekemään saksalaisen, ja sehän myös toteutettiin! Tein kyseisen kohdan ainakin kolme kertaa, ja joka kerta ehdin tehdä koko ohjauksen ihan oikein, ja koirakin meni oikein. Yksi ohjaus lisää repertuaariin, jee! Eikä tämäkään ollut ollenkaan vaikea, kun se vaan mulle oikein opetettiin ja purettiin osiin. Aiemmin en ole saksalaisissa onnistunut, koska olen ensinnäkin aloittanut vähän väärässä kohdassa, ja toisekseen jättänyt sen keskimmäisen päällejuoksuvaiheen tekemättä. Nyt löytyi oikea kohta, ja rytmi, takaakierto-päällejuoksu-persjättö. Ihanaa termiviidakkoa!

Ihan kaikkia ohjauksia me ei kuitenkaan vielä osata, työkalupakista puuttuvat ainakin:
-viskileikkauksesta on joku haju, takaaleikkauksentapaista touhua ja ohjauskäsi vaihtuu?
-japanilaisesta on jokin käsitys, mutten osaa itse tehdä
-sylkkäri me osataan toteuttaa, mutta huonosti, en käyttäisi kisoissa
-vippauksesta olen kuullut että sellainen ohjaus on, mutten tiedä yhtään mitä tarkoittaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti