maanantai 19. marraskuuta 2012

PMS-Penni ja Pitsi muuttaa mummulaan (leikisti)

Perjantaina käytiin koko perheen voimin hallilla, ja Penni oli ihan mahtava. Vauhti oli hiekalle tosi hyvä, ja pujottelu suorastaan upea.  Pitsi oli vähän pihalla, mutta se nyt ei ole uutta, joten sen treenit jäivät vähän lyhyiksi.

Lauantaina aloin huomata Pemun käytöksessä selkeitä muutoksia, se nimittäin alkoi karjua Pitsille pienimmästäkin virheliikkeestä kuin raivotautinen mäyrä. Se mm. ahdisti Pitsun sängyn alle eikä päästänyt pois, ennen kuin huomasin tilanteen ja käskin Pennin poistua paikalta. Lisäksi Pitsi on saanut Penniltä lähtöpassit keittiöstä tai muuten ruuan lähistöltä lukuisia kertoja, myös silloin kun ruokaa ei ole edes tarkoitettu koirille annettavaksi, ja koirat sen kyllä itsekin tietävät. Pitsi parka pakkaa pian laukkunsa ja muuttaa mummulaan, niin on reppana saanut huutoa ja vähän hammastakin. Aina kun vain suinkin olen väliin ehtinyt, olen tilanteen rauhoittanut (minä oon ainoa narttu joka täällä saa ärjyä), ja nyt on tunnelma inasen tasoittunutkin. Pennillä on viimeksi ollut juoksu toukokuun alussa, joten hyvnkin se saattaisi tehdä tuloaan.

Maanantaina oli Pennin treenit, mielenkiinnolla odotin mitä tuleman piti. Tuleman piti syksyn huonoimmat treenit, juuri nyt, kun kuvittelin pääseväni vähän kisaamaankin. Koiran vauhti oli n. puolet normaalista, ja tästä hämmentyneenä en itse osannutkaan enää ohjata. Lisäksi Penni halusi nuuskia A:n alastuloa ihan ylenpalttisesti, ja esteen 7 siivekekin haisi viehättävältä. Pujottelussa se aloitti hienosti, mutta yritti oikaista pari viimeistä keppiä. Hohhoijaa.

Itsesyyttelijänä olen pohtinut eri vaihtoehtoja, ja päätynyt siihen, että joko koiraa tosiaan vaivaa PMS (kun en ole sitä vieläkään sterkannut, vaikka aikomus on kyllä ollut) tai sitten sen maha piukotti päivällä nauttimansa kana-nuudelihötön takia (jonka itse jätin siihen työtasolle, vaikka tiesin, että se saattaa siitä häipyä). Oli siis mokoma varastanut pöydältä eiliset, kattilaan jääneet tähteet ja ahminut napansa täyteen. Muuten kipeä en usko sen olevan, se kuitenkin syö ja nukkuu ihan normaalisti ja on ihmisiä kohtaan ihan tavallinen, ei mitenkään välttelevä. Eikä myöskään arista mitään lihasta tai raajaa tunnustellessa.

Enpä siis todellakaan tiedä lähdenkö ylihuomenna Lempäälään yhtä rataa varten, kun viimeinen treenikin meni penkin alle. Kyllähän se jo koko syksyn sujuikin hyvin, sekä koiralta että ohjaajalta. Nyt sitten pitää ehkä odotella että P, M ja S ovat kokonaisuudessaan ohi ja ruveta harkitsemaan sitä sterilisaatiota. Siis koiralle.


P.s. Mistä lähtien se näyttelyiden halvin ilmo umpeutuu jo 2 kk ennen näyttelypäivää!? Ja miksi kaikilla näyttelyillä on nykyään mukahienot englanninkieliset nimet? Turku Top Dog Show? Onko tämä nyt sama kuin Turku Winter Dog Show, mutta eri vuonna?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti