sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Mätsejä ja bokseja

Pitsillä on kyllä ollut sangen tehokas pääsiäinen! Pitkäperjantai oli todellakin pitkä, kun aamulla kurvattiin ensin hallille boksiharjoituksiin, ja sieltä jatkettiin vielä Ulvilaan megamätsäriin.

Boksia tehtiin hyppyjen (tai siis jos nyt oikein hienostellaan, niin se on sitten vissiin "hyppymatriisi," omg!) kera, eli Pitsu hyppäsi suoralla linjalla hypyn (20 cm), hypyn (30 cm), boksiin ja ulos boksista, etäisyyksien ollessa 1,5 m ja 1,5 m. Hyppyjen on siis tarkoitus simuloida loikkia, jotka koira ottaa ylittäessään A-esteen. Tämä oli Pitsille vallan helppoa, toistoja tehtiin reilusti kahdessa erässä niin, että yritin vaihdella omaa sijaintiani mahdollisimman paljon; kaukana edessä, taaempana, kävellen, juosten, sivulle irroten jne. Avustaja palkkasi namikuppiin, itse käytin naksutinta. Kintut osuivat kivasti boksiin joka kerta, pientä hämmennystä tosin aiheutti se, kun jäin itse ekan hypyn viereen seisomaan, enkä edennytkään koiran mukana. Nopeastihan se ongelman sitten ratkaisi, ja muutamalla toistolla päästiin eteenpäin. Kameran muistin toki ottaa mukaan, mutten muistanut virittää sitä kuvaamaan! Ensi kerralla sitten!

Ulvilan mätsärissä, BIS-kehässä. Pitsi melkein 15 kk.
Hallilta suunnattiin Ulvilaan rottweileryhdistyksen mätsäriin, ja sinne oli sitten lähtenyt joku muukin. Aurinkoinen keli oli houkutellut osallistujia yhteensä yli 120 kpl, ja näistä Pitsi pieni pinseri oli BIS2! Pelkästään pieniä aikuisiakin oli yli 25 kpl, jo niistä punaisten ykkössija oli meille iloinen yllätys. Pitsi esiintyi mukavasti, pitkästä päivästä johtuen se ehkä vähän väsähti BIS-kehässä, eikä sitten enää ravannut niin lennokkaasti kuin yleensä, mutta se nyt sallitaan  nuorelle koiralle, joka on joutunut aamulla tekemään vähän aivojumppaakin. Palkinnot olivat lähestulkoon päiväysvanhoja ruokasäkkejä, mm. 15 kg kana-riisinappulaa by ProPac. Se menee vanhaksi kolmen viikon päästä, samoin kuin punaisten voitosta saatu vanhuskoirien RC-nappulapussi. No, ei niitä kai voi enää sponsorina olleessa liikkeessä myydä, vaikka varmaan ihan käyttökelpoisia vielä ovatkin. Arvon vielä vähän kahden vaiheilla, yritänkö syöttää tuota ProPacia koirille Belcandon sekaan miksaten, vai lahjoitanko tilanpuutteen takia säkin suoraan eläinsuojeluyhdistykselle. Vanhusten RC-nappulat ainakin näyttivät maistuvat aamuruuan seassa.

Penni oli aika mairea, kun päivän touhuista väsynyt Pitsi jäi kotiin huilimaan, ja hän pääsikin iltalenkille naapurin boksuttimen kanssa. Oli kyllä todella onhon oloista taluttaa vain yhtä koiraa, kun on tottunut tuohon hilpeään parivaljakkoon!

Lauantaina mätsäiltiin Harjavallassa, ei oikein olisi edes huvittanut, mutta harjoitus tekee mestarin, ja kyläreissun ohella päätettiin poiketa Hosiossaaressa. Koiria oli jälleen enemmän kuin tarpeeksi, pieniä aikuisia 26 kpl. Pitsi sai sinisen ja oli sinisten toinen, olin salaa tyytyväinen, kun ei tarvinnut jäädä BIS-kehää odottelemaan! Sai se taas jotain leluja ja puruluita, jeejee. Lisäksi se sai hienon, turkoosin timangeilla koristellun kaulapannan, joka oli kuitenkin niin pieni, ettei kummallekaan meidän koirista mahdu. Ehkäpä sen voi joskus laittaa jollekin vaunuihmisen lelukoirista, sitten kun vaunuihminen alkaa olla siinä iässä, ettei enää syö kaikkia löytämiään timangeja. Hänkin oli tänään mätsärissä käymässä, mutta pelastautui sitten aika nopeasti muutaman kilometrin päähän mummulaan, kun nälkä yllätti pienen retkeilijän.

Eilen saapui myös vahvistus handler-kurssista, päästiin siis Pitsun kanssa Juha Kareksen kurssille Saloon 12.5. Luvassa on neljä tuntia tiukkaa teoriaa ja käytäntöä Chic Choix -kasvattajan opastuksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti