torstai 28. maaliskuuta 2013

Kevät keikkuen tulevi

Tänään on ollut kyllä niin mahtavan kaunis kevätpäivä, että sen kunniaksi on häärätty vaikka ja mitä.

Eilisestä asti on tehnyt mieli hölkälle, joten ei auttanut muu kuin kaivaa vermeet kaappien kätköistä ja painella sulalle, kuivalle asvaltille koirien kanssa. Pitsikin pääsi ekaa kertaa juoksulenkille, nyt sillä riittää jo ikä moiseen rasitukseen. Viime kesänä jäi meikäläisen hölkkäilyt melko vähiin, kun pikkuihminen vaati niin paljon aikaa ja energiaa, eikä sitten olisi jaksanut saati ehtinyt hölkän päälle erikseen lähteä Pitsua lenkittämään.

Pitsi sai päällensä Pennin Y-valjaat, ja Penni puolestaan 11 vuotta sitten edesmenneen Roosa-tipsun nahkaiset talutusvaljaat. En yhtään muista, miksi Roosalle valjaat aikanaan ostettiin, muttei niitä kyllä käytetty kuin kerran, Roosa nimittäin osasi heti kiemurrella niistä pois. Valjaat olivat siis uutta vastaavassa kunnossa, vaikka olivatkin kaapin perukoilla lojuneet ainakin 15 vuotta, ja passasivat Pennille ihan riittävän hyvin.

Penni on vetohommissa ihan pro, ja Pitsikin oppi jutun jujun tosi nopeasti. Se veti suoraan edessä, kroppa melkein suorana ja naru kireällä. Vähän ehkä innostuin liian pitkälle reissulle, hölkkää mentiin n. 6 km ja siihen veryttely- ja jäähdyttelykävelyt päälle. Juoksu kulki todella hyvin, pohkeet eivät menneet hapoille lainkaan ja hengityskin pelasi moitteetta. Liekö kahden (joskus jopa kolmen) viikkotreenin taktiikka vieläpä kahdella koiralla parantanut ohjaajankin peruskuntoa kevättalven aikana?

Keväällä tulee välillä sellainen siivousmielenhäiriö, että on ihan vaan pakko päästä siivoamaan ja järjestelemään jotain. Huomenna ajateltiin avata grillikausi, joten terassin siivoaminen grillauskuntoon tuntui ihan järkevältä idealta. Samalla sain koirille minimaalisen pienen treenitilan, oikein mattojen kera, ristittäköön se vaikkapa Pinsuri-areenaksi. Mahtuu siinä nyt jotain pientä tekemään, ja kohtahan nuo lumetkin sulavat, niin pääsee nurmikon puolelle treenailemaan.

Pitsi korkkasi heti Pinsuri-areenan harjoittelemalla boksiin hyppäämistä ja sieltä poistumista. Helppoa kuin heinänteko, sanoo Pitsi, tosin pitää ottaa namikuppi käyttöön, että saadaan koiran nokka eteenpäin.


Boksin lisäksi Pitsi harjoitteli vauvakeinun pamauttamista alas, ja sehän sujui vallan hienosti. Huomenna jatketaan boksiharjoituksia hallilla, ainakin niin, että se kestää ohjaajan liikkeen, ehkä myös hyppyjen kera. A-esteelle asti ei nyt ihan vielä päästä. Toivottavasti muistan ottaa kameran mukaan!

Penni oli eilen vuorostaan agitreeneissä, ja vei taas ryhmäläisille sertikakkua ja kahvia, tällä kertaa mutakakkua. Rata oli ilmeisesti Heinin koulutuksesta ja aika hauska, etenkin A-esteen alle sijoitettu mielenkiintoinen putkihässäkkä. Penni oli ihan pätevä ja teki tosi hienot kontaktit, pujottelukin sujui komeasti, kun saatiin ensin motivaatio kohdalleen. Nyt se saakin huilailla maanantaihin asti sillä välin, kun Pitsi käy vähän hallilla ja mätsäröimässä.

2 kommenttia:

  1. Hallin rata oli Marjo Heinon käsialaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ok, on se hyvä että joku korjailee mun kömmähdyksiä ;)

      Poista