perjantai 14. syyskuuta 2012

Treeniä, treeniä ja sämpylöitä

Pitsi treenaili missikävelyä ja muita esiintymistaitoja mätsärissä Harjavallassa. Tilanne jännitti taasen kovasti, liekö juoksutkin tehneet oman osansa jännitykseen. Yksinään Pitsi esiintyi varsin kauniisti, porukassa sitä taas hiukan jänskätti, mutta porukalla juokseminen sujui paremmin kuin koskaan aiemmin. Luulen, että sen täytyy vaan käydä vastaavissa tilanteissa mahdollisimman usein, niin se rentoutuu kerta kerralta nopeammin. Saimme sinisen nauhan ja kolmannen sijan, siis sekä kokemusta että palkintokaapin täytettä. Kivasti olivat järjestäjät kierrättäneet (ilmeisesti) omia vanhoja palkintopyttyjään, joka luokan 4 parasta saivat ihan oikeat pokaalit. Muutenkin tapahtuma oli hienosti järjestetty ja sujui sutjakkaasti, juuri niin kuin arki-iltamätsärin kuuluukin.

Penni treenaili torstaina taas agia, ja alun pienten kankeuksien (Pennin mielestä alkeiskurssilaisten namit piti ensin siivota tunnelista) jälkeen se kyllä teki niin hyvää työtä ettei itse tarvinnut kuin nauttia. Kaikki sujui. Pujottelu täysin virheettä monta kertaa erilaisilla lähestymisillä, kontaktit, kaikki. Nyt tehtiin aiempaan sellainen muutos, että namialustaa & namia siirreltiin joka kerta eri paikkaan, mutta koskaan se ei ollut heti pujottelun jälkeen. Koiran ei siis auta muu kuin mennä vaan, kyllä se nami sieltä joskus tulee. Kun treenit siirtyvät sisätiloihin, on meillä käytössä myös verkot pujotteluun, niillä saadaan sitten lisää varmuutta siihen että sisäänmeno sujuu aina oikein, ja kepit pujotellaan aina loppuun asti. Ohjurit eivät Pemulle valitettavasti sovi, se menee niistä yli ja ali ja läpi.

Ja sitten ne sämpylät. Leivoin tänään reippauksissani sadepäivän sämpylöitä, ja jätin ne huolettomasti työtasolle, kun lähdin käymään kaupungilla. Työnsinpä vielä pellin maahdollisimman taakse, etteivät koirat edes pomppimalla ylettäisi sämpylöihin. No, sanomattakin on selvää, että yhdeksästä sämpylästä oli jäljellä kuusi, kun pääsin kotiin. Onni onnettomuudessa, vain Pennin vatsa näyttäisi pullottavan! Pitsillä on siis huomenna se pentunäyttely, eikä sen nyt tarvitsisi mielellään syödä vatsaansa täyteen vehnäsämpylöitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti