lauantai 15. syyskuuta 2012

Pitkääkin pitempi pentunäyttely

Tänään suunnattiin Pitsin, vauvan ja vauvanhoitoapulaisen kera Turun messukeskukseen pentunäyttelyyn. Kyseessä oli Pitsin eka hallinäyttely, ja se kyllä selviytyi tilanteesta paremmin kuin osasin odottaa.

Rotukehä oli Pitsin kohdalla great success, se sai hienon arvostelun, KP:n ja oli ROP-pentu. Tuomari Kari Salminen oli Pitsin mielestä hiukan epäilyttävä, muttei siinä sen kummempaa, koira tutkittiin normaalisti kuten ennenkin. Arvostelu oli seuraavanlainen:

"Erinomainen kokonaisuus. Kaunis pää, turhan pyöreät silmät. Hyvä etuosa. Hyvä hännän kiinnintyskohta & takakulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvä karva."

Jo kolmas tuomari, joka kehuu Pitsin päätä kauniiksi, kaipa se sitten sellainen on!? Silmät eivät mielestäni ole liian pyöreät, ne voisivat toki olla enemmänkin mantelinmuotoiset, mutta esimerkiksi Pennillä on kyllä huomattavasti pyöreämmät silmät kuin Pitsillä. Taitaa siis olla makuasia tämäkin. Karva Pitsillä on todellakin hyvä, ja oli kiva että tuomari huomasi sen, harvemmin näistä lyhytkarvaisista sanotaan sen suhteen mitään, ellei sitten karvaa puutu tms.

Rotukehä pättyi n. klo 11, ja ryhmäkehä alkoi vasta klo 15. Nuokuimme väliajan hallissa katsellen erinäisiä kehiä, vauvakin viihtyi uskomattoman hyvin, välillä hereillä, välillä nukkuen. Ryhmäkehässä jäimme pienen koon vuoksi letkan viimeisiksi, mutta Pitsille koko ison kehän hässäkkä musiikkeineen taisi olla vielä vähän liikaa; se jännitti niin, että liikkuminen meni poukkoiluksi  ja säntäilyksi, eikä tuomari viitsinyt kuin vilkaista Pitsiin päin. Tilannetta ei helpottanut niskaan hönkivä tanskandoggi, joka tietenkin kakkosryhmän suurimpana rotuna veti letkaa, ja oli jo saanut meidät kiinni. Pitsi (ja melkein kymmenen muuta) poistuivat siis kehästä ilman palkintoa. 
Pitsi ryhmäkehässä letkan viimeisenä


Olen silti enemmän kuin tyytyväinen tuohon ROPpiin, tavoitteena oli KP ja se saatiin, vähän ekstraa vielä päälle. Ja taas yksi pokaali, alkaa hylly käydä ahtaaksi!

Penni vietti päivän mummulassa (ilmeisesti herkutellen), eikä ollut lainkaan pahoillaan siitä, ettei päässyt mukaan näyttelyyn. Eilen nautituista sämpylöistä ei onneksi seurannut kuin poikkeuksellisen voimaksta kaasunmuodostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti