sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lajinvaihto koiratanssiin?

Eilisten RKS:n kisojen jälkeen harkitsin vakavasti siirtymistä johonkin toiseen koiraurheilulajiin, kuten koiratanssiin. No, siihen lajiin en ehkä haksahtaisi edes mielenhäiriössä, joten kaipa sitten täytyy pysyä tässä agilityssä kuitenkin.

Tuloksina eiliseltä 2 x HYL, eikä siis mitään "hyviä hyllyjä" todellakaan! Ensimmäisellä radalla päästiin pujottelulle asti, Penni meni ensin ohi, ja sitten uusintayrityksellä ei suostunut menemään lainkaan, vaan pomppi tasajalkaa ja yritti nyppiä minua ranteesta. Kolmannen (tai neljännen) yrityksen jälkeen alkoi jo hävettää sen verran, että kiitimme tuomaria ja poistuimme radalta vikkelästi. Harmi, rata oli siihen asti sujunut virheittä, eikä ollut enää montaa estettä jäljellä. Voi olla, että sähläsin sen ensimmäisen yrityksen, kuten viimeksikin, mutta nyt koira ei suostunut pujottelemaan lainkaan.

Toisella radalla (joka oli muuten hyppäri) emme päässeet edes pujottelulle asti, kun hyvin alkaneen radan neljännen esteen eli muurin juurelta löytyi haju, jota piti päästä nuuskimaan. Penni oli (kasomossa olleen tarkkailijan mukaan) pysähtynyt täydestä vauhdista nokka maahan, eli jokin haju siellä oli. Kutsuin koiraa kahdesti esteen yli, ja kun sitä ei kuulunut, poistuimme radalta jälleen kiireen vilkkaa. Tuomari varmaan ihmetteli pinserikoirakkoa, joka aina juoksee kesken pois. Tällä radalla alku oli sujunut kyllä yli odotusten, Penni pysyi kivasti lähtöpaikalla, vaikka kävelin aika kauas, ja hyppäsi esteet 1- 3 oikein hienolla linjalla, vaikken ollut itse lähimaillakaan. Tämä rata olisi ollut tosi kiva tehdä loppuun asti, se oli kaikin puolin hauska, ja olipa siinä vielä oikein kunnon loppusuorakin, jossa olisi päästy testaamaan eteen-käskyä.

Ja miksiköhän se koira ei sitten pujottele? Tätä olen miettinyt pääni puhki, ja tullut siihen tulokseen, että se ei suostu siihen, koska kisoissa ei saa namia sieltä pujottelun lopusta. Se tuskin on kipeä tai kyllästynyt, koska vauhtia ja intoa piisaa vaikka pieneen kylään, ja treeneissä se pujottelee hienosti. Nyt pitää sitten keksiä taas jokin ratkaisu tähän pujotteluongelmaan, jotenkin alkaa tuntua siltä, ettei tälle koiralle ikinä saada kunnollista pujottelua! Heittopalkka? Pujottelun jälkeisen esteen jälkeen palkkaaminen?

Kisoihin ei nyt ainakaan olla menossa hetkeen, se on selvä. Paitsi tietenkin siihen kaupunkitaisteluun lauantaina, koska sinne olen jo lupautunut menemään edustamaan WeCA:a. Toisaalta ongelmahan ilmenee vain kisatilanteissa, mutta sitä on vaikea ratkoa kisatilanteessa, kun ei siellä voi palkata eikä tehdä oikein mitään muutakaan.

Pitsi oli mukana kisoissa ja harjoitteli paikallaan istumista, on se vaikeaa vilkkaalle pikkukoiralle, mutta hyvin se on edistynyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti