keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Blogin paluu?

Pienin perheenjäsenemme on vienyt sen verran runsaasti tämän koiraharrastajan aikaa, että aikaa on jäänyt vain harrastamiseen (siihenkin niukalti), ei harrastamisesta kirjoittamiseen. Nyt voisin varovasti herätellä blogia henkiin ainakin siihen asti, kun perheenjäsen heräilee päiväuniltaan.

Penni on ollut onnesta soikeana, hän on päässyt taas treenaamaan agilityä sekä hölkkälenkeille (eilen 6 km!). Agiharjoittelu on ollut täysipainoista jo ainakin kuukauden ajan, ja 11.7. aiomme uskaltautua epiksiin Raumalle. Virallisiakin startteja olisi tarjolla lähiaikoina ja lähistöllä, mutta luulen, että odotamme sitä agipitsiä heinäkuun lopulla. Kerran viikossa ollaan käyty seuran ohjatuissa treeneissä ja kerran viikossa omatoimitreeneissä maneesilla. Kuuma ilma vähän taltuttaa Pennin intoa jälleen, mutta kesä on onneksi ollut enimmäkseen viileä ja sateinen. Etenkin maneesilla treenatessa Pennissä on kyllä ollut tulta ja tappuraa ihan riittämiin. Kontaktit sujuvat tällä hetkellä pelottavan hyvin, myös A, pujottelu on ollut hiukan vaihtelevaa. Penni selvästi kokeilee, onko pakko, ja kyllähän sen on.

Virallinen kisailu alkaa siis 28.-29.7., ja ekstratreeniä on luvassa aina torstaisin (huomisesta alkaen) koirakoulu Hirveen Harmikoiran riveissä. Seuran treenit ovat tauolla heinäkuun.

Pitsi on kasvanut ja kaunistunut, ja onneksi tiputtanut kaikki maitokulmurinsa ihan itse! Korvatkin pysyvät pystyssä teipittä, kärjet vähän kaatuvat joskus taaksepäin, mutta niitähän nyt voi vielä teippailla, jos tarvetta on. Agihommissa Pitsi on edistynyt ainakin vähän, hän on aika hyvä tunneleiden kanssa jo, ja osaa juosta rimojen yli siivekkeiden välistä ohjauksen mukaan. Ei siis mitään monimutkaisia kuvioita, mutta suoraa pätkää, kaarroksia, ja simppeleitä valsseja. Lisäksi hän on tutustunut pöytään, keinuun ja puomiin, ongelmitta. Keinun pamahdus oli vähän jännä, mutta sitä pitää treenata jatkossa runsaasti. Näyttelyravia se on oppinut juoksemaan kohtalaisesti, naksuttimesta on ollut tässä suuri apu. Muutenkin neidon kanssa elämä on sujunut enimmäkseen sopuisasti, eilen hän kylläkin kokeili saisiko kynsienleikkuussa irvistellä, mutta ei saanut. Se siitä sitten.

Pitsi täyttää 7 kk 4.8. ja aloittanee näyttelyuransa pentuluokassa samantien. Mätsäreihin olisi kiva päästä, jos niitä vaan joku järjestäisi. Näyttelykurssi olisi kyllä tarjolla Ulvilassa, mutta se taisi olla vähän yläkanttiin hinnoiteltua hommaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti