lauantai 14. heinäkuuta 2012

Vähän vetelät treenit & häkkileikkejä

Torstain agitreeneissä emme ehkä olleet ihan parhaimmillaan, olivathan keskiviikon epikset venähtäneet melkoisen myöhään. Tämä otettiin huomioon, ja treenattiin sen verran, ettei koira väsähdä liikaa. Treeniradassa oli taas kaikenlaista pientä puuhaa, ja positiivisesti yllätti jälleen takaakierto + persjättö -yhdistelmän onnistuminen. Ennakoivaa valssia pitää harjoitella oikein toden teolla, samoin putkia, joissa jään ulkokaarteeseen: sellaisesta Penni putkahti sisäänmenopäästä ulos ainakin neljä kertaa!

Keinusta olen ollut hieman huolissani, viime talvena Penni nimittäin otti parit lentokeinut ja hyppäsi puolesta välistä pois ATT:llä ainakin kahdesti, mutta nyt on keinukin sujunut kivasti. Eikä pelkästään se oman seuran sinipunainen keinu, vaan myös se toinen, sekä nyt sitten Hirveen Harmikoiran keinu. Nopea se ei ole, mutta ainakin se suorittaa sen virheittä.

Agipainotteinen viikkomme jatkuu huomenna, kun suuntaamme Lattomerelle Heini Stenbergin agikoulutukseen. Heini on kyllä hintansa väärti, hän paneutuu jokaiseen koirakkoon yhtä huolella ja kiinnittää paljon huomiota ohjaukseen.

Pitsi on harjoitellut kotona tuttuja näyttelyjuttuja sekä perusjuttuja kuten perusasentoa ja maahanmenoa. Näiden lisäksi ohjelmassa on rullamittaan tutustuminen, nykyään on kuulemma näyttelyissä muotia mitata kääpiöpinserit. Tutustuminen on sujunut hyvin, mittaa saa "rullailla" vapaasti Pitsin lähellä, sekä sen voi laittaa pystyyn koiran sään viereen kummalle puolelle tahansa. Nyt pitää seuraavaksi kyhätä jokin mittatikku ja totuttaa pentu myös sellaiseen.

Tänään leikittiin kummankin koiran kanssa häkkileikkejä, Penni on kyllä niissä jo todella pro! Pitsillä ei edelleenkään oikein raksuta, mutta oli se jo viisaampi kuin viimeksi. Pitsille pitää nyt (olisi pitänyt jo aikaisemmin!) ruveta tekemään kunnollista paikallaoloa, ettei siihen mene kallisarvoista treeniaikaa sitten, kun se agia pääsee tekemään.

Tänään huomasin kauhukseni, että se Nokian ryhmis, johon Pitsin ilmoitin, on samana päivänä kuin kääpiöpinsereiden agilityn rotumestaruudet Seinäjoella! Penni ei siis tänäkään vuonna pääse mittelemään huimista palkinnoista rotutovereidensa kanssa! No, ehkä ensi vuonna se on sitten täydessä iskussa ja vie koko potin kerralla. Tai sitten ei. Ensi vuonna Penni voi osallistua 2- tai 3-luokan kisaan, kummassa nyt silloin onkaan, ja Pitsi sitten 1lkaan. JOS siitä saadaan agikoira.

Nokian ryhmiksen lisäksi Pitsi on nyt ilmoitettu myös Raision kaikkien rotujen näyttelyyn 12.8.. Siellä tuomaroi kroatialainen Zlatko Krajic, hänestä ei aiempaa kokemusta olekaan. Sitten tuleekin tauko, ja seuraava, vain pennuille suunnattu missikisa on vasta syyskuun lopulla. Saa nähdä mitä tuomarit tykkäävät sen jättikorvista...  Hiukan olisi tarkoitus pikku-Pitsiä lihottaa näyttelyihin, se on aavistuksen kuivassa kunnossa. Ihmekös tuo, kun ei ole sekuntiakaan paikoillaan! Siskonsa Fiona (ADB Keelia) oli tänään ollut Ruotsin Piteåssa kääkkäerkkarin ROP-pentu, ison kehän tuloksista ei vielä tietoa. Pitsi onnittelee sädehtivän kaunista siskoaan ja pitää peukkuja, tai ainakin kannuskynsiä jatkomenestyksen puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti