torstai 12. heinäkuuta 2012

Onnistunut kisadebyytti!

Ensimmäiset epikset sitten äitiysloman ovat takanapäin, ja olen kyllä kokonaisuuteen tyytyväinen. Kisailimme siis RKS:n kentällä ykkösen ja avoimen radalla, mukana meillä oli yhteensä 4 kääpiöpinsuria, joista siis nuoriso-osasto oli vasta totuttelemassa kisapaikan tunnelmaan. Tunnelma oli kolea ja hieman pitkästynyt, radanrakennus ym. touhu sujui hieman nihkeästi, ja viimeiset radat oli kuulemma saatu suoritettua vasta puoli yhdentoista maissa. Sadetta ei kuitekaan onneksi saatu.

Ykkösen rata oli helpohko, alun kuvio näytti muka hankalalta, mutta osoittautuikin sitten aika simppeliksi, kun vaan pystyi jättämään koiran lähtöpaikalle ja uskalsi lähteä ajoissa juoksemaan lujaa. Etukäteen päätin, että nyt on koiran pysyttävä lähdössä, vaikka mikä olisi, ja jos se varastaa, niin aloitan tyynesti alusta. Sijoitustahan emme tässä luokassa kuitenkaan saisi, ja harjoitusmielessä oltiin liikkeellä, niin samapa tuo jos hylkäyksen saa. Ihmeekseni Penni tosiaankin pysyi lähdössä, kerran se meinasi lähteä hiipimään, mutta kun tiukasti komensi niin pysyi ekan esteen takana. Kepeille mentiin "vaikeammalta" puolelta, enkä edes ohjannut sisäänmenoa kovin hyvin, mutta silti Penni poimi sen oikein ja pujotteli ihan virheettä loppuun asti, jee! Ikinä ei ole pujottelu sujunut näin hyvin kisatilanteessa! Nollilla päästiin ihan radan loppuvaiheille asti, kunnes A:n kontaktilla Penni kyllä otti kontaktin, muttei pysähtynyt, joten palautin sen kontaktille seisomaan koulutusmielessä, ja tästä meidät sitten hylättiin. Yllättävän hyvällä fiiliksellä pääsimme siis ratavirheittä maaliin!

Avoimen radalle jouduin starttaamaan ihan ensimmäisenä, ja keskittyminen tietenkin herpaantui. Radassa oli sen verran monta tehtäväkohtaa, etten pystynyt kaikkia hermostuksissani pitämään kasassa, vaan sähläsin heti esteiden 1-3 linjan, ja Penni pujahti 3. esteen väärästä suunnasta. Tämä huolimatta siitä, että se oli jälleen pysynyt lähtöpaikalla superhienosti, pääsin jopa esteelle 2 sitä odottamaan. Sen jälkeen unohdinkin sitten radan, siitä etenimme muutaman esteen mukavasti, kunnes kepeillä vauhtia oli liikaa + ohjasin huonosti, ja sisäänmeno meni pitkäksi. Tästä hermostuneena sähläsin sitten uusintayrityksetkin, mutta kolmannella kerralla siitä kai selvittiin. A:n ja putken erottelu ei ihan onnistunut, koska ohjaussuunnitelma niin sanotusti kusi, joten Penni päätyi tässä väärälle esteelle. Lopun siksak-sähläys onnistui kohtalaisesti, eli jotain hyvääkin. Ja tällä radalla toimivat kontaktit täysin!

Uskoisin että näillä eväillä kehtaa lähteä virallisiin, nyt kun ekojen kisojen jännitys on saatu alta pois. Tänään pitäisi olla luvassa tehotreeniä Kyläsaaressa, tosin säätiedotus lupaa kovaa sadetta, saas nähdä miten pinserin käy...

"Kloonaattekste näitä?" Vasemmalla nuoriso-osasto, oikealla Oikeat Agikoirat, eli vasemmalta oikealle Nuppu, Pitsi, Penni ja Nemi RKS:n kisoissa 11.7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti