maanantai 16. heinäkuuta 2012

Hikiliikuntaa!

Jotenkin se taas muistui mieleen, että agility on koiraurheilua, nimittäin myös ohjaajalle! Tänään tuli juostua sitten muutaman äitiyslomaviikon edestä, hikoiltu on ja reidet huutavat hoosiannaa.

Vuorossa oli siis Heinin koulutus Lattomerellä, ja tuttuun tapaan radassa oli vaatimattomat 30 estettä. Ei sitä tietenkään yhteen putkeen ole tarkoitus vetää, mutta pätkissä tiheään tahtiin kuitenkin. Rata oli taas juuri niin nerokas, kuin Heiniltä saattaa odottaakin: teemana tuntuivat olevan jaakotukset, pakkovalssit ja persjätöt. Kontaktiesteistä radalla olivat A ja keinu.

Penni ei tänään ollut ihan parhaimmillaan, mutta ihmekös tuo, kun takana oli jo melkoisen raskas aksaviikko. Tämä ilmeni hitautena ja käynnistymisvaikeuksina, täyteen vauhtiin se ei päässyt oikein missään vaiheessa, mutta meni kiltisti kuitenkin. Pujottelulla se meinasi ruveta taas pelleilemään, mutta kun motivaatio saatiin kohdalleen, homma sujui oikein kivasti. Kaukalossa ilma ei oikein liiku, etenkään koiran korkeudella, ja auringon porottaessa suoraan lämpötila on melkoisen korkea. Yritin kastella koiraa vähän, ja se kyllä hiukan auttoikin. Tämän kesän keli tuntuu muuttuvan aina silmänräpäyksessä, täytynee kantaa viilennystakkia mukana kaikissa mahdollisissa kisoissa koko kesän.

Jaakotukset sujuivat yllättävän hyvin, Penni lukee ne hienosti. Pitää vain itse liikkua niistä vieläkin vikkelämmin eteenpäin. Pakkovalssia voisin käyttää enemmänkin, ja myös liikkeessä, ei aina tarvitse seistä paikoillaan sitä varten! Lisäksi pitää muistaa, että pakkovalssiin ei tarvitse koiraa odotella, kyllä se perässä tulee vauhdilla. Persjättöjä ei olla oikein kunnolla harjoiteltu melkeinpä vuoteen, mutta nyt tuli tehokuuri niitäkin. Juoksuvauhtia itselle lisää, ajoitus kuntoon ja katse pitää käydä koirassa ennen varsinaista ohjauspuolen vaihtoa.

Jokaiselle jäi treeniaikaa likemmäs 20 min, ja kyllä siinä ajassa otettiin mehut irti jokaisesta koirasta ja ohjaajasta! Viimeisellä kierroksella alkoivat reidet olla siihen malliin hapoilla, ettei juoksuvauhtia enää vaan yksinkertaisesti irronnut.

Heinin koulutukset ovat kyllä todella tehokkaita, tehtäviä otetaan uudestaan niin kauan, että homma sujuu, ja tarvittaessa opastetaan vaikka kädestä pitäen. Kun vaan näin tehokkaaseen oppiin pääsisi vähän useammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti