sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Pitsin mätsäröintiä

Pitsillä oli tänään korvientuuletuspäivä, joten sen ja kauniin kelin kunniaksi lähdettiin Lattomerelle Spanieliyhdistyksen mätsäriin. Homma oli hyvin järjestetty ja osallistujia oli valtavasti, aikataulut vaan hieman pettivät mutta mitäs pienistä. Pitsi ehti ottaa pienet tirsatkin yhdessä välissä.

Pienissä pennuissa (alle 1v) oli osanottajia yli 25, joten tilava kehä tuli kyllä tarpeeseen. Paikallaan seisominen sujui Pitsiltä valtavan hienosti, se keskittyi oikein hyvin ja jaksoi olla pitkiä aikoja ihan hievahtamatta. Häntää joutui vähän auttamaan, se kun tuppasi lurpahtamaan alas jännityksestä. Pöydällä Pitsi oli oikein nätisti, toki sitä jännitti kovasti, mutta tuomari sai hyvin kosketella sitä ja hampaiden katsominenkin sujui oikein mallikkaasti. Tuomari oli myös hyvin varma otteissaan olematta liian ronski, se kyllä helpotti pikkupinserin tehtävää.

Liikkeiden esittäminen ei nyt ihan vielä suju, Pitsille iskee ramppikuume kun pitää yksin juosta ja esiintyä, häntä menee pyllyyn ja vauhti hidastuu. Kyllä se siitä varmaan reipastuu kun kokemusta tulee lisää, voisi joskus kokeilla jotain vinkulelua tms. mukaan kehään mätsärissä, että saisi sitä vähän innostettua.

Sinisten "kilpailuluokasta" tuomari kätteli runsaasti koiria ulos, ja jotenkin ihmeellisesti päädyimme neljännelle palkintosijalle. Olin hieman yllättynyt, mutta oikein tyytyväinen, ei meillä ollut edes tavoitteena palkinnoille pääseminen, kunhan nyt vaan katseltiin maisemia ja syötiin namia. Palkinnoksi Pitsku sai ison pussillisen erilaisia herkkuja, joita tuossa Pennin avustuksella jo vähän maisteltiinkin.

Penni-parka joutui jäämään tänään kotiin, koska se aloitti juoksun kolmisen päivää sitten. Kyllä mätsäriin varmaan saisi juoksuisenkin viedä, mutta helpompaa se on kun ei ole pikkulapsilta karkailevia uroksia siinä ympärillä pörräämässä. Muutenkin tilaa oli jälleen aika vähän koiramäärään nähden, joten kahta koiraa varten olisi pitänyt kantaa häkki kehän vierelle.

Rottakorva tuulettaa


Nyt pinsut lepäilevät sohvalla, Pitsi piruvie oppi tänään hyppäämään nojatuoliinkin! Se hyppää myös sohvalta nojatuoliin ja päin vastoin, siinä meni Pemun paras ja rauhallisin päiväunipaikka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti