keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pentukurssilta valmistuneet

Nyt on Pitsi viiden kerran pentukurssinsa käynyt, ja hänellä on siis täydet valtuudet toimia koiranpentuna niin talossa kuin puutarhassakin. Vaikka tottelevaisuusliikkeiden puolesta ei mitään rakettimaista edistystä saavutettukaan, eikä kyllä tavoiteltukaan, olen kurssin antiin sangen tyytyväinen. Pentu oppi keskittymään "töihin" myös muiden koirien läsnä ollessa, sekä käymään taas vähän erilaisissa paikoissa, eri hajujen ja äänien vaikutuksen alla.

Tänään harjoiteltiin heti ekana seuraamista, joka oli meillä hieman katkonaista, kun mm. toisten namit ja yleisö kiinnostivat kovasti. Toisten koirakoiden ympäri pujotteleminenkin sujui yllättävän hyvin, siis ilman suurempia katastrofeja. Paikallamakuuta emme ihan vielä kykene esittämään, mutta nameja nenän eteen työntämällä pentu sentään pysyi makuulla. Erilaisella pinnalla (trukkilava) liikkumisharjoituksen Pitsi läpäisi kuin paraskin poliisikoira, ei paljon epätasaisuus ja pieni nitinä pikkupinseriä häirinnyt. Perusasentokin oli ihan kohtuullinen, ja ihan lopuksi Pitsi pääsi ekaa kertaa ikinä ihkaoikealle trimmauspöydälle seisomaan ja vieläpä "tuomarin" lääpittäväksi. Eipä tuo siitä ollut moksiskaan, seisoa pönötti vaan paikoillaan ja maiskutteli nameja. Jostain tuolta riiviömäisen pääkopan sisältä vaan ihmeellisellä tavalla kumpuaa sellainen luontainen kärsivällisyys ja maltti, jota toivottavasti päästään tulevaisuudessa hyödyntämään monessakin asiassa. Nyt pitäisi vaan kunnostautua näiden arkitottisasioiden kanssa, ja saada parempaan jamaan
-luoksetulo
-perusasento
-maahanmeno

Pitsi, Kaahu ja koiralinnake.


Lisäksi opetettavien asioiden listalla on hampaiden katsominen (onhan niitä tietenkin katsottu, ja paljon, mutta käskysanaa ei vielä ole) sekä sitten joskus paikallaan odottaminen. En ole vielä päättänyt opetanko Pitsin agin lähtötilanteeseen seisomaan vai istumaan, saa nähdä, mutta haluan voida luottaa koiran paikallapysymiseen täysin. Lähitulevaisuuden koitoksiin kuuluu myös korvien teippaus, jahka löydän apteekista oikean sorttista teippiä, siitä lisää raporttia ja kuvia kun puuhaan päästään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti