keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Naks naks!

Pitsille on nyt naksuteltu taas oikein urakalla, sen siitä saa kun menee taas kerran katsomaan Martin's Ranchin youtube-videoita! Useista kivoista pentukoiralle,etenkin tulevalle agikoiralle, sopivista tehtävistä valitsin koiran naksuttamisen koriin, siis seisomaan matalareunaisen korin pohjalle. Sopiva korikin on saatu aikoinaan häälahjaksi, ja kun videoiden käsittely ja jakaminen on nykyään niin helppoa, niin päätin tehdä projektista videonkin. Se on siis luvassa, jahka projekti on saatu päätökseen ja pinseri koriin.

Miksi se pitää saada seisomaan/istumaan korissa? Ensinnäkin siksi, että se oppii työskentelemään naksuttimen ja elottoman esineen kanssa. Sellaisia agiesteetkin ovat, ja tässä vaiheessa pentu oppii kohdistamaan toimintaa (katse, kuonokosketus jne.) esineisiin jotka ovat vähän pienempiä kuin kokonaiset agiesteet. Toisekseen laittamalla etu- ja takajalkojaan koriin pentu oppii hahmottamaan ja hallitsemaan vartaloaan paremmin, se on ketteryyden perusta. Tästä voin ehkä myöhemmin pikkuhiljaa jalostaa Pitsille 2on 2off -kontaktit? Korin kanssa pelleily on ollut Pitsin mielestä hirmuhauskaa, jos ei hommasta muuta iloa ole niin ainakin pentu oppii tykkäämään hedelmäkoreista.

Eilen oli kevätkauden viimeiset agitreenit, Penni puuhaili pujottelua ja suorittikin sen melkoisella varmuudella. Se jostain syystä jätti kerran yhden kepin välistä keskellä pujottelua, mikä ihme oikosulku lie ollut? Täytyy tarkkailla sitä ettei moinen lintsailu pääse jatkumaan! Yritän ensiviikolla saada Pennin vielä hallille Anden ohjauksessa, että se saa hiukan viipottaa. Kyseinen kaksikko onkin lenkkeillyt yhdessä jonkin verran, tekee hyvää kummallekin.

Pitsi vietti agihallilla aikaa paitsi pieniä tokojuttuja tehden, myös pöydällä seisten. Treenaajat kävivät vuoron perään hiplaamassa pentua ja katsomassa sen hampaita, homma sujui hienosti ja Pitsillä oli kivaa. Nyt pitää saada jostain lisää "miestuomareita" pentua koskettelemaan, ettei niistä muodostu myöhemmin ongelmaa.

Tänään käytiin kamalasta kelistä huolimatta Yyterissä, lämmintä oli peräti puoli astetta ja tuuli oli todella hyytävä! Välillä jopa satoi vähän lunta. Valokuvia ehdittiin räpsiä vain muutama ennen kuin näpit alkoivat olla umpijäässä. Pitsin korvateipit vähän repsottavat kuvissa, mutta ne uusitaan huomenna. Huomenna olisi tarkoitus ottaa myös 15 viikon poseerauskuva, mikäli saadaan neitonen houkuteltua oikeaan asentoon.

Ponnistus kohti frisbeetä...

...elegantti alastulo pylly pystyssä...

...ai valokuva?

Tässä vauhdissa ei Pitsi pysy perässä! Penni <3 frisbee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti