tiistai 30. kesäkuuta 2015

Pitsin vuoro!

Tänään oli Pitskan vuoro vähän treenata, päästiin siis peruutuspaikalle Katja Ojansivun koulutukseen ihan tuonne oman seuran hallille. Treeni oli edullinen ja meille sopivaan aikaan, joten päätin sen kokeeksi napata Pitsille, saisi ainakin häiriötreeniä siinä samalla.

Koira kulki pääosin ihan mukavasti, mutta otti hiukan häiriötä katsomossa haukkuvista koirista ja tavaroita ovesta kanniskelevasta Tapsasta. Kuitenkin se jatkoi tekemistä koko ajan, ja pari oikein hyvääkin pätkää tehtiin ja kehuja saatiin.

Pujotteluun meno oli haastava, siinä piti koiran taittua tokaa keppiväliä varten vahvasti poispäin, ja tässä me tehtiin paljon virheitä. Pitsi kyllä karkasi jo heti alkuunsa sinne tokaan keppiväliin, mikä on sille tosi epätyypillinen virhe. Olisi ehkä pitänyt yrittää jollain poispäinkäännön tapaisella sitä sinne, mutta eipä  tullut tuossa tilanteessa mieleen. Luulen, että käyn vähän hinkuttelemassa tätä vielä jokupäivä itsekseni.

A-este oli hyvä, puomilla Pitsi oli aika hidas. Häiriöstä jännttyminen näkyy sillä helposti juurikin puomilla, mutta onneksi se nyt pysähtyi vain kerran siellä. Ohjaustekniikoiden puolesta iloisen yllätyksen tuotti sylkkäri, joka toimi hienosti tuolla ennen puomia, vaikka sitä ei ole aikoihin tehty.



Leikkimistä yritettiin, muttei onnistuttu, eipä oikein yllättänyt. Kotona ja esim. mummulassa Pitsi leikkii hiukan liiankin innokkaasti, mutta hallilla ei kiinnosta. Täytyy laittaa mietintämyssyyn tämäkin asia, jospa sitä leikkiä saataisiin siirrettyä hallille ja sen avulla nostettua koiran virettä. Tilasin Susan Garretin nettisivustolta Recallers-jäsenyyden, kun sen kerran ilmaiseksi nyt saa, katsotaan jospa sieltä saataisiin ideoita Pitsin draivia kasvattamaan.


P.s. Pennille en edelleenkään ole onnistunut hierojaa saamaan lukuisista yrityksistä huolimatta, joten tilasin sille ajan fyssarille. Se vaikuttaa kaikin puolin hyvältä ja vetreältä, mutta haluan että se tsekataan läpi nyt kuitenkin, onhan tuossa loppukesällä tarkoitus vähän kisailla kuitenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti