sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Luonnetesti läpäisty!

Penni selvitti luonnetestin varsin hyvin pistein, siis 159 p ja laukausvarma. Kääpiöpinserille se on oikein hyvä pistemäärä, niitä kun on testattu paljon alle 50 p ja alle nollankin, tulokset vaihtelevat melkoisesti. 75 pistettä pitää kuitenkin saada, että testi on hyväksytty. Kääpiöpinserin luonneprofiiliin ja jo testattujen kääpiöiden testituloksiin pääsee halutessaan tutustumaan rotuyhdistyksen sivuilla.

Tuomareina testissä olivat Leena Turunen ja Tarja Matsuoi, en tiedä olisiko tulos ollut erilainen miestuomareilla, ei välttämättä. Etukäteen vähän jännäsin noita puolustushalun ja terävyyden osioita ja luoksepäästävyyttä yleensä, Penni ei ole ketään ikinä purrut, mutta mistä sitä tietää mitä se uhattuna tekee.

Tulokset olivat siis seuraavanlaiset (kursiivilla minun omat kommentit):



TOIMINTAKYKY: +1a kohtuullinen
Penni oli tosi rohkea etenkin kelkalla, ei perääntynyt yhtään! Pimeässä huoneessa se liikkui reippaasti ja etsi minua ilmavainulla, ei edes huomannut lattian jätesäkkejä. Ei lamaantunut missään tilanteessa testin aikana.

TERÄVYYS: +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Seinään kytkettynä Penni osoitti aggressiota hyökkäävää tuomaria kohtaan, kaunis hammasrivistö vilkkuu videolla. Antoi kuitenkin koskea itseensä tämän jälkeen, pidättyväiselle koiralle kuulemma riittää tämänlainen luoksepäästävyys, sen ei tarvitse olla ylitsevuotavan ystävällinen.

PUOLUSTUSHALU: +3 kohtuullinen, hillitty
Penni puolusti sekä itseään että minua hyökkäävältä tuomarilta hyvin, ei mennyt suoraan sokkona kohti tuomaria, vaan pysyi minuun nähden etuviistossa. Yllättävän hyvin lähti tuomarin matkaan tämän jälkeen, vaikka haukkuikin.

TAISTELUHALU: +2b kohtuullisen pieni
Leikkiminen meni ihan plörinäksi! Ei leikkinyt edes minun kanssa tutulla lelulla kunnolla, mutta osoitti kuulemma niin hyvää taisteluhalua kelkalla ja pimeässä huoneessa, että sai +2 kuitenkin. 

HERMORAKENNE: +1a hieman rauhaton
Olin varautunut siihen, että voisi olla huonompikin pistemäärä, mutta hienosti Pemu kesti koko testin, ei läähättänyt, tehnyt suurempia sijaistoimintoja jne.

TEMPERAMENTTI: +3 vilkas
Yllätys! No ei! Hyvä ettei ollut häiritsevän vilkas. Kyllähän se toisaalta keskittyi olennaiseen koko ajan kuitenkin, eikä säheltänyt älyttömästi.

KOVUUS: +1 hieman pehmeä
Tämä oli ihan se tulos, mitä odotinkin. Se tosin reagoi jälkijättöisesti vähemmän pelotteisiin, kuin mitä etukäteen  luulin. Haalaria ei pahemmin ihmetellyt, kelkkaa vain vilkaisi.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: +2b luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Tämä kuvasi Penniä täysin. Ei tykkää vieraista ihmisistä, mutta sietää niitä silloin kun täytyy, näin se testissäkin toimi. Yllätyin siitä, miten hyvin se antoi koskea itseensä, vaikka laittoihan se toki hanttiinkin. Ei siis kuitenkaan käyttänyt hampaita, haukkunut, kiljunut jne.

LAUKAUSPELOTTOMUUS: +++ laukausvarma
Pöljä pieni pinseri lähti vetämään laukauksia KOHTI kun ammuttiin, eli ei se ainakaan paukkuarka ole! Ihan oli siis oma itsensä!

YHTEENSÄ: 159 pistettä

Videolla on kaikki testin osiot paitsi pimeä huone, ja lopuksi tuomarin kommentit. Siellä Pemu lähti heti rohkeasti etsimään minua, ja aikansa pyörittyään löysikin ihmisensä ilmavainulla. Ei sitä tarvinnut kutsua tai mitään, aloitti toiminnan ihan itsenäisesti ja eteni kahden pienen huoneen välillä reippaasti.
Mitä tästä nyt sitten opittiin? Ainakin se, että tämä koira ei hampaitaan käytä, vaikka kaikenlaista rähinää ja muuta saattaa pitääkin. Etukäteen pohdiskelin tuota sen pullistelua ja egoilua, että yrittääkö se peittää sillä jotain, mutta ei nyt tämän perusteella ainakaan suurempia heikkouksia tullut esiin, kaikki osiot ovat plussan puolella. Yllättävän rohkea se oli, siitä olen ylpeä ja iloinen! Olen aina sanonut, että Penni ei pelkää mitään tässä maailmassa, paitsi ehkä eläinlääkäriä, ja siltä se vähän tuolla testissäkin näytti. Hyökkääjää vastaankin meni rohkeasti, muttei hullunlailla, kiva tietää siltä varalta jos sattuu joku ryöstäjäraiskaajamuutenvaanhullu lenkkipolulla vastaan.

Tuomarit suhtautuivat koiraan positiivisesti, ja testitilanne oli rento. Itselle oli vaikeaa olla tekemättä mitään, ja koiraakin se selvästi hiukan hämäsi, kun mitään noottia ei tullut, vaikka vähän räksyttikin. Osakokeet seurasivat toisiaan yllättävän nopeasti, vartissa homma oli jo ohi, ja tuomarit toimiston puolella antamassa pisteitä. Herkemmällä koiralla olisi varmasti ollut tekemistä osioista toipumisen kanssa, ei siinä paljoa ehtinyt nollata, ennen kuin taas tuli jotain tynnyriä niskaan jostain. Mutta sehän se kai on tarkoituskin.

Testin jälkeen voi ottaa aurinkoa, melkein päästiin hellelukemiin!




 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti