torstai 4. kesäkuuta 2015

Luonnetestiin, lomps!

No nyt sen sitten viimeinkin tein, mitä olen jo vuosia ookaillut; ilmoitin meidän Pennin kennelliiton viralliseen luonnetestiin! Ensi vuonnahan Pemu täyttää seitsemän, eikä saa enää luonnetestiin osallistua, joten tänä vuonna alkoi olla viimeiset hetket käsillä tähän hommaan. Rotuyhdistyskin on kai testiä järjestämässä syksymmällä, mutta nyt kun vapaita paikkoja mainostettiin ihan täällä Porissa pidettävään testiin, vieläpä varsin kohtuulliseen hintaan, niin tein itselleni epätyypillisen, spontaanin ratkaisun, ja kysyin paikkaa. Mukaan päästiin, testi on juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina eli 28.6.

Olen nyt kovasti yrittänyt etukäteen arvuutella, miten Penni testin osioihin reagoi, mutta vaikeaahan sitä on ennakoida. Jos Pennin luonnetta pitäisi kuvailla omin sanoin, sanoisin, että se on tosi vilkas ja temperamenttinen, aina hyvin nopea reaktioissaan. Tekee ensin, miettii sitten vasta. Se on tosi itsepäinen, eikä mielestäni ole kovinkaan herkkä tai pehmeä. Vieraista ihmisistä se ei oikein pidä, mutta sietää kyllä, omia ihmisiään se suorastaan palvoo, välillä rasittavuuteen asti. Käytökseltään se on monissa tilanteissa tosi itsevarma, toivottavasti testissä selviää, onko varmuus todellista, vai kompensoiko se jotain heikkoutta pullistelemalla.

Laiskuus: +2 voimakas?


Tähän mennessä kääpiöpinsereitä on testattu melkein 280 kappaletta, ja oma luonnetestiprofiilikin niillä on. Siihen voi sitten Penniä verrata, ja katsoa miten sen luonneominaisuudet sijoittuvat kartalle suhteessa rodun keskiarvoon ja ihanteisiin. Yritän saada jonkun kuvaamaan Pennin testin videolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti