maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ämmät ja niiden juoksut!

Täällä onkin nyt sitten juostu oikein urakalla, ensin Pitsi helmikuun alusta lähtien ja tänään aloitti Penni. Hyvähän se on, että synkronoivat, ei tarvitse sohvia peitellä kuin kahdesti vuodessa. Tunnelma perheessä tosin saattaa hieman kiristyä, jouduinpa eilen ottamaan pitkästä aika kolinapurkinkin kauniiseen kätöseen, kun Penniltä pääsivät käytössäännöt täysin unhoittumaan. Lapsen kädestä ei ruokaa oteta, eikä sitä ainakaan yritetä kiireellä ahmia siinä kohtaa, kun tajuaa, että hups mamma huomasi. Kasvatuskeskustelun jälkeen homma onkin sujunut sangen mallikelpoisesti, pitänee huomenna jatkaa tahallisella ruuan tiputtelulla lattialle ja muistutella apinoita siitä, että kaikki on mun niin kauan kunnes toisin mainitaan.

Tänään pääsi Pitsi hallille viikkotreeneihin, ja vähän kyllä tuntuu siltä, että koiralla on juoksun jälkeinen blues päällä. Se ei oikein ole iloinen eikä innostunut, vaikka tekeekin kaikki ihan niin kuin käsketään. No, pitää seurailla sitä, eläinlääkärireissu on edessä joka tapauksessa parin viikon sisällä, kun käydään hakemassa vähän lisää rokotuksia.

Ideana tänään touhuissa oli kisanomainen treeni. Tarkoitus siis oli, että ensin tutustuttiin rataan ihan kuten kisoissakin ja vetäistään rata kerran läpi omalla ohjaussuunnitelmalla, sitten käydään homma läpi korjausten kera ja viimeisenä vielä otetaan toinen kierros näitä korjauksia soveltaen.

Rataantutustumisessa oivalsin mielestäni ihan hyvin radalla tarvittavat ohjaukset, etenkin poispäinkäännön keksiminen sinne radan takasuoralle oli hyvä juttu. Ekalla kierroksella keinu oli aivan upea! Lisää harjoitusta se kuitenkin tarvitsee, koska pieni irtoaminen ajaisi sen ihan solmuun. Takanurkan poispäinkäännössä oma juoksulinja on huono, ja siksi koira ei ensin tajua koko asiaa vaan pinkaisee esteestä suoraksi yli. Puominjälkeisessä kuviossa olin kuvitellut, että koira pinkaisee puominjälkeiseltä hypyltä täyttä kiitoa seuraaville esteille, ja hiukan verkkaisempi tahti aiheuttaakin sen, että joudun lykkäämään sen takaaleikkaukseen melkein paikaltaan seisten.

Videon keskivaiheilla korjataan siis sitä poispäinkäännön juoksulinjaa, sekä vaihdetaan loppukuvioon takaaleikkauksen tilalle persjättö.

Viimeisellä kierroksella Pitsi tulee jotenkin hölmösti keinusta ohi, mutta siitä eteenpäin homma sujuukin aika mukavasti. Poispäinkääntö sujuu kuin unelma, samoin lopun persjättö. Puomilla se ei aina ole ihan varma tuosta pysähtymisestä, ja luulenkin, että se luottaa vähän liikaa mun jalkojen liikkeeseen. Siis kun jalat pysähtyy, pysähtyy koirakin, ja jos jalat juoksee, niin juoksee koirakin. Tätä täytyy nyt ruveta harjoittelemaan entistä enemmän, siis häiriöitä puomin kontaktilla.


Treenilistalle päätyivät siis tämän perusteella
- irtoaminen keinulta
- häiriöt puomin kontaktilla
- poispäinkäännös

Taitoja päästään testaamaan taas sunnuntaina, kun vuorossa on Possu Cupin viimeinen osakilpailu Paneliassa. Pitsi oli näköjään Possu Cupissa oikein pistesijoillakin, vaikkei olla osallistuttu kuin yhteen osakilpailuun, mölleissä neljäntenä ja ykkösissä kolmantena. Niillä on kyllä siitä järkevä pistelasku, että pistemäärään vaikuttaa paitsi sijoitus, myös kisassa saatu tulos! Pisteitä tärkeämpää olisi nyt saada sujuvaa ratatreeniä alle ennen seuraavia virallisia, jotka lienevät 16.3. Lempäälässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti