sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pitsi x Pitsi

Pitsin pujotteluopetus on jäänyt auttamattomasti retuperälle, pelkkä hallilla treenailu ei  riitä tässä hommassa mihinkään, etenkään kun sinne hallille ei sattumoisin ihan joka päivä pääse. Ongelmia on ollut myös palkkauksessa, namit eivät loputtomiin asti tähän hommaan sovi, eikä Pitsi jaksa kauaa innostua leluista hallilla. Nyt kun lumet ovat sulaneet takapihalta, ollaan päästy leikkimään 2x2-keppien kanssa kotioloissa lelupalkalla, ja pientä edistystä onkin jo tapahtunut!

Aiemmin Pitsi on päässyt keppiensä kanssa sellaiseen vaiheeseen, että neljä keppiä on hiukan auki, siis n. klo 7 ja 1 (jos siis 6 ja 12 on tavallinen pujotteluasento), muttei oikein tästä eteenpäin. Nyt kun lelupalkka kiinnostaa kympillä, etenkin kotona, tämä onnistuu leikiten, ja hommassa on mukavaa draivia:


Tästä lähdin kääntämään keppejä asentoon 6 ja  12, ja  ilmeni ongelma; koiraa ei kiinnostanutkaan enää eka keppiväli, vaan pelkästään viimeinen, koska sieltähän se palkka aina tuli. No, otin lusikan kauniiseen käteen ja tein kuten Guru Garret videossaan opetti, siis palkkasin aina välillä ekan keppivälin jälkeen, jotta myös sille rakentuisi "arvoa." Tämä paransi tilannetta hiukan, mutta homma kaipaa edelleen vahvistamista, ja ajattelinkin ehkä kokeilla  paria namia tähän väliin. Garret varoittaa videossa helpottamasta hommaa liikaa (etenkin sisäänmenokulmien  suhteen), joten nyt siis pitää saada lisää varmuutta siihen aloituksen etsintään, vaikka virheitä tulisikin. Sehän tässä käsittääkseni on ideakin, että koira oppii myös vaikeat sisäänmenot alusta asti.

Tänään 4 keppiä 6/12 asennossa sujui enimmäkseen ok, ja päätin kokeilla kuutta keppiä hiukan avoimena. Tässä positiivisesti yllättänyt lopputulos:


Tuohan näyttää jo hiukan pujottelemiselta! Uskoisin, että koira tosiaan oppii kesän aikana pujottelemaan, kunhan vaan pääsen päivittäin harjoittelemaan. Vinkupallo, frisbee ja patukka ovat Pitsin lempileluja, ja sehän on onnesta soikea, kun pääsee leikkimään. Harmillisesti into lopahtaa aika nopeasti, jos se tekee useamman kerran väärin, enkä pääse palkkaamaan. Oman ongelmansa muodostaa takapihan koko, eihän tuossa oikein mitään mahdu, etenkään kun keskikohta pihasta on routinut ihan kuprulle! Kaipa se siitä sulaa, ja päästäänhän me tosiaan edelleen kesällä hallille ja ulkokentälle harjoittelemaan. Lisäksi olen lahjoittanut nuo takareunan marjapensaat naapurillemme, saadaanpahan edes hiukan lisätilaa kun se ne sieltä hakee, ja naapurinrouva saa kaipaamansa marjapuskat, joita sen mies ei ilmeisesti ole antanut ostaa! That's what I call a win-win situation!




P.s. Pitsin ihmisineen on ihan pakko onnitella AD-tiimiä & -kasvattajaa upeista tuloksista eilisessä Lahden KV-näyttelyssä: AD-koirat (ja yksi kennelin omistuksessa oleva tuontiuros) veivät kääpiöissä kaikki palkintosijat, siis PU1-4 ja PN1-4. Mahtavaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti