torstai 25. huhtikuuta 2013

Keväistä puuhailua

Tällä viikolla ovat koirat päässeet aksaamaan kaksi kertaa kumpikin, ja nyt on vasta keskiviikko.

Kevät-Pitsi
Pennin kanssa on nyt tarkoitus pitää kisataukoa, ja käyttää kepeillä verkkoja, jotta keppien itsenäinen suorittaminen vahvistuisi, ja päästäisiin harjoittelemaan esim. irtoamista. Pujottelu on sillä kyllä parantunut koko ajan kovasti, nyt se oikeasti haluaa pujotella, ja tekee sen melkoisen sutjakkaasti. Aina kun verkot on väliaikaisesti otettu käyttöön, on suoritusvarmuus parantunut, ja nopeus samoin, toivotaan, että niistä on apua nytkin. Varsinaista ongelmaa ei tällä hetkellä ole, joskus se tosin saattaa lopettaa kesken kolmanneksi viimeisen kepin jälkeen "vaikeammalla" puolella pujotellessaan.

Pennin kanssa, tai oikeastaan molempien kanssa, haluaisin oppia ohjaamaan persjätöillä entistä tehokkaammin, siis valssien sijaan. Näin silloin TAMSKin kisoissa paikoitellen niin hienoa ohjausta, että kateudesta vihreänä päätin itsekin opetella moiset taidot. Sekä maanantain että keskiviikon ohjatuissa treeneissä tarjoutui mahdollisuuksia harjoitteluun, ja Penni ohjautui ihan oikein joka kerta. Pitsin harjoitukset olivat tietysti hiukan helpompia, mutta oikein teki sekin. Pitäisi vain uskaltaa sitten myös käyttää niitä ohjauksia kisoissa! Valssiinhan Penni tulee aina, vaikka olisin kuinka myöhässä, persjätöillä pitää oikeasti ehtiä oikeaan paikkaan oikealla hetkellä. No, tätä me nyt sitten treenataan, ja toivottavasti päästään myös kisoissa käyttämään!

Spontaani pönötys, Pitsi 15 ½ kk
Pitsi on ollut agissa vähän vaisu, se tekee kyllä kaiken mitä käsketään ja A-estekin on edistynyt upeasti, mutta jotenkin sen touhuista puuttuu se koiralle tyypillinen iloisuus. Juoksu varmaankin tekee tuloaan, muuten se kyllä vaikuttaa ihan pirteältä ja syö hyvin. Tänään se olikin jo pätkän verran tosi pirtsakka, ja teki aika vaikeitakin juttuja tosi hienosti. Maanantaina se teki A-estettä ekan kerran muualla kuin kotihallilla, ja hienosti tekikin, vain kerran väärin. Ja silloinkin unohdin itse pitää katseen koirassa ja ohjauksen päällä, eli eipä ollut koiran vika, se tosin korjasi virheen heti seuraavalla yrityksellä.

Penni nauttii auringosta ja kaipaa tuoliinsa pehmusteita.
Lumet ovat sulaneet kotipihasta, ja Pitsi on päässyt jatkamaan pujotteluharjoituksiaan. Se kyllä juoksee frisbeen perässä itsensä väsyksiin ja yrittää parhaansa, reipas likka! Penni nauttii auringon lämmöstä mieluiten terassin puolella, ainakin niin kauan kun maa on märkää.

Kohta alkaakin ulkokausi, päästään treenaamaan pitkästä aikaa luonnon armoilla raikkaassa ulkoilmassa! Näyttelypuolellakin meillä taitaa olla enää vain yksi sisänäyttely, ja sitten siirrytään ulkokehiin. Tuo yksi sisäkisa on siis Tampere kv, johon onkin ilmoitettu vain vähän yli 80 kääpiötä, hohhoijaa! Toukokuu on varsinainen Pitsin tehokuukausi, sillä on joka viikonlopulle jotain ohjelmaa, näyttelyä ja näyttelykoulutusta. Hiukan huono hetki siis ruveta juoksuiseksi, pidän peukkuja, että se kuitenkin pidättelisi vielä kesäkuuhun asti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti