lauantai 28. kesäkuuta 2014

Nakkila KV 28.6.

Tänään päästiin testaamaan uutta näyttelypaikkaa tutussa näyttelyssä, kyseessä oli siis Pori KV, joka järjestettiin poikkeuksellisesti Nakkilan urheilukeskuksessa. Paikka oli tarkoitukseen oivallinen, lähistöllä oli ilmaista (!) pysäköintitilaa, ja alueen ympäristössä kiersi kivoja lenkkipolkuja. Kehien pohjat olivat tosin paikoin aika muhkuraiset, mutta se onkin sitten ainoa moite, jonka saatan keksiä. Kahvia ei muuten taaskaan testattu, meillä oli omaa mukana! Metrilakut sen sijaan maistuivat pitkästä aikaa oikein makoisalta.

Koiria oli ilmoittettu 36 kpl, joista narttuja 21 kpl, ja tuomarina toimi slovenialainen Marija Kavcic. Hänestä minulla ei ollut mitään ennakkokäsitystä, joten kehään mentiin avoimin mielin. Kavcic oli ystävällisen oloinen, käsitteli koiria vain vähän ja laski hampaat tarkkaan.

Pitsin kohtaloksi koitui tuomarin linja korvien suhteen, niiden tuli hänen mielestään ehdottomasti olla pienet, kiinnityksellä ei niinkään tainnut olla väliä. No, voisihan sitä ehkä sanoa, että meidän Pitsillä on vähän isot korvat, siitä ei pääse mihinkään. Yllättävää kuitenkin oli, että Kavcic rankaisi niistä niin paljon, että antoi Pitsille vain sileän ERIn, eikä edes sijoittanut kilpailuluokassa (valionarttuja oli 6 kpl). Arvostelu tulee tässä, omatoimisesti käännettynä:

Erittäin elegantti narttu, erinomainen pää, tummat silmät. Isohkot korvat. Hieno, neliömäinen runko, erinomaiset liikkeet. Hieno turkki, täyteläisen väriset värimerkit. VAL ERI

Häh, nämäkö isot? 
 Harmillista, kun ei tuon parempaa tulosta saatu, nyt olisi nimittäin ollut se CACIB tarjolla, jollaista Pitsi vähän itselleen havittelee. Itämaiset tuomarit voivat olla arvaamattomia, se on ennenkin kyllä huomattu! En kuitenkaan ole asiasta kovin pahoillani, koska niin kauan kuin koira häviää näillä itätuomareilla, mutta pärjää kotimaisilla ja pohjoismaisilla, eivät asiat voi olla ihan kauhean huonosti.

Seuraavan näyttelyn suhteen ei oikein ole suunnitelmia tällä hetkellä, palaan asiaan, jos ja kun suunnitelmia kehkeytyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti