sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Sekalaisia puuhia

Tällä viikolla on nautiskeltu kesästä ja auringosta, tehty pitkiä lenkkejä ja käyty vähän treenailemassakin.

Hallilla kävin alkuviikolla, ja tein kummankin kanssa helpohkoa rataa. Penni oli tosi skarppi, se on kyllä nykyään ihailtavan täsmällinen tekemisissään, vaikkei edelleenkään nopeudella loista. A-esteen kontaktikin on just ja jetsulleen se mitä pitääkin, eikä se edes sekoa rytmissä pujottelussa! Pitsi teki radan lisäksi takaaleikkausta kepeille apparin kanssa, ja homma sujui hyvin, heti kun vaan itse ymmärsin ajoittaa liikkumiseni oikein. Pitää kuitenkin opettaa se "kestämään" myös huonompi ajoitus, kun homma alkaa toimia, enhän minä ikinä kisoissa pysty millisekunnin tarkkuudella liikehtimään!

Puolen viikon kieppeillä tarjoutui tilaisuus kokeilla jotakin uutta, siis tällä kertaa juoksumattoa. Kaverin isä oli sellaisen hankkinut, ja kun pinsurit kerran oikein kutsuttiin sitä kokeilemaan, niin mikäs siinä. Kokeilua ei ehkä suoritettu ihan taiteen sääntöjen mukaan, mutta jostain syystä Pitsi hoksasi homman melkein heti. Penni-parka puolestaan liukui alas matolta pari kertaa, mutta kaipa sekin seuraavalla kerralla saa jo hommasta kiinni. Lopputulos oli sinänsä vähän yllättävä, Penni kun yleensä lämpeää uusille jutuille nopeammin kuin Pitsi, joka useimmiten haluaa ensin vähän katsella sivusta, ja sitten vasta kokeilla itse.

Tilanne oli niin huvittava, että siitä kuvattiin myös video:



Sunnuntaina käytiin ulkokentällä aksaamassa, enkä valitettavasti päässyt rakentamaan hienoa A-estetreeniäni, jonka olin piirrellyt valmiiksi. No, se säilyy kyllä puhelimen muistissa sopivaa hetkeä odottaen. Tein sen sijaan kentällä olleen simppelin ohjausharjoituksen ensin valsseilla ja sitten persjätöillä. Lisäksi kumpikin koira harjoitteli takaaleikkausta kepeille. Työskentelyinto ei ehkä ollut paras mahdollinen tänään, kentällä oli tainnut yöllä olla pupujussien aksakisat, niin tiiviisti upposi kummallakin koiralla kuono ruohikkoon! Ne toistot, jotka onnistuivat, onnistuivat kuitenkin hyvin, etenkin kepeillä. Jopa Penni teki ne takaaleikkaukset ihan kelvollisesti!

Aksailun jälkeen suunnattiin mummulaan, ja siellä sai kumpikin koira nauttia lempiharrastuksestaan: Pitsi leluilla leikkimisestä, ja Penni auringonotosta. Oli kyllä onnellisen oloisia koiria! Muutenkin kaikki mahdollinen aika on vietetty ulkoilmassa myös kotosalla, ja sekös koirille sopii. Penni sentään jossain vaiheessa päivää vetäytyy olohuoneen sohvalle lepäilemään, mutta Pitsi Pihakoira olisi kyllä ulkona aamusta iltaan.

Aurinkoa...

...leluja...

...aurinkoa...

...ja vielä vähän aurinkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti