maanantai 28. lokakuuta 2013

Tekniikkatreeniä

Tänään olikin koutsi kyhännyt meille varsinaiset tekniikkatreenit; kaikki harjoittelivat pujottelua erilaisin sisäänmenoin, irtoamisin jne., ja sen lisäksi joko kontakteja tai jotain uutta ohjaustekniikkaa. Me valittiin tietenkin Pitsin kanssa se sylkkäri, koska perjantaina meno oli sen verran kömpelöä, että ilman kädestä pitäen tapahtuvaa opetusta on sujuva sylikäännös meidän kohdalla utopiaa.

Pujottelussa Pitsi loisti tapansa mukaan. Olen niin hirveän iloinen siitä, että yhden "pujotteluvammaisen" koiran jälkeen olen tälle seuraavalle osannut edes yhden asian opettaa oikein! Pujotteluun mentiin pitkän suoran jälkeen kovasta vauhdista, sekä jyrkemmistä kulmista, aina oikein. Ongelmia tuotti ainoastaan sivuirtoaminen, sitä pitää vielä harjoitella vähän täsmällisemmällä palkkauksella.

Sylkkärin kimppuun käytiin ensin ilman estettä; harjoiteltiin oikeaa käsiliikettä, ja varmistettiin, että koira seuraa kättä. Pitsi osasi jo hyvin kääntyä poispäin, eikä pyörähdellyt enää ympäri väärään suuntaan, jee! Sitten tehtiin sama pelkällä hypyllä, ja myöhemmin putken kautta hypyllä.

Punainen  X ei ole aarre, vaan ohjaaja. 
Ohjeiksi sain sijoittua niin, että minun ja hypyn väliin jää riittävästi tilaa. Lisäksi piti välttää liikkumista sivusuunnassa, ja yrittää ajatella ohjaavansa linjaa, ei estettä. Homma sujui yllättävän hyvin, ja Pitsi kurvasi hypylle juurikaan vauhtiaan hidastamatta.

Tätä pitää nyt harjoitella erilaisissa tilanteissa ja vauhdeissa, erilaisilla esteillä. Uskoisin, että kun homma saadaan selkärankaan sekä koiralle, että kuskille, sylkkäristä tulee oikein käyttökelpoinen ohjaus meidän työkalupakkiin!


P.s. Pitsi ja kotiväki pääsevät tänään onnittelemaan oikein urakalla; ensinnäkin omaa koutsia, siis Reetta Mäkelää, joka on hiljattain valmistunut agilityn ylituomariksi, onnea Reetta! Toiseksi onnittelemme Pitsin kasvattajaa Marja-Leena Kurvista siitä, että kennel A'dreams on sijoittunut tänä vuonna kennelliiton kasvattajakisassa kahdeksannelle sijalle! Vähintään yhtä hieno saavutus on se, että kennel on ollut mukana kisan kärkikahinoissa jo vuositolkulla. Tasaisen varmaa kasvatustyötä, siis!  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti