tiistai 22. lokakuuta 2013

Niin hyvää treeniä!

Pitsipä ei ollut misseilystä lainkaan väsynyt, vaan tykitti maanantain treeneissä niin että oksat pois! Se on muutamana treenikertana ollut pikkiriikkisen vaisu, ehkä hormonisyistä, mutta nyt näytti kulkevan varsin vauhdikkaasti ja hyvällä draivilla. Jospa pahin hormonimyrsky olisi jo ohi, tai sitten ne treenipalkkana olleet kananuggetin palaset vaan olivat jotenkin kovin innostavia.

Rata oli meille oikein sopiva, siinä oli mm. niisto (Pitsi heikoimpia ohjauksia), A-este, takaakierto-persjättö ja kaksi eri sisäänmenoa pujotteluun. Niisto radan alussa sujui upeasti, kun muistin olla ottamatta taka-askeleita. Eteen olisin toki voinut liikkua vieläkin aikaisemmin ja rivakammin. A-esteellä ei ongelmia, eikä myöskään pujottelussa. Ainoa moka pujottelussa johtui siitä, että vedätin koiraa ihan liikaa. Ennakoiva valssi toimi tänään upeasti, ja takaakierto-persjättökin niin hyvin, uskaltaisin tämän perusteella käyttää sitä kisoissa. Pyöritys on jo tuttua kauraa, ja menipä tuo alapuolelta U-putkeenkin.

Taas pääpaino oli koiran linjojen ajattelussa, ei turhia mutkia tai "puolipidätteitä" vaan suoraa soittoa esteistä yli lyhintä mahdollista reittiä. Pitsin nopeus ja ketteryys alkavat päästä oikeuksiinsa, vielä kun itsellä jalat pelaisivat vikkelämmin! Koko ajan saa tasapainoilla liian aikaisessa olemisen ja myöhästelyn välillä.

Pituusesteen jälkeen päätin tehdä hypylle pakkovalssin, jälkeen päin ajatellen olisi kyllä voinut kokeilla jotain muuta.



Treenit olivat kyllä kaikin puolin mainiot taas, koira nautti ja antoi kaikkensa! Kovasti tekisi sen kanssa mieli kisaamaan, täytyy tutkailla lähiseudun epiksiä ja koiran peräpäätä, juoksu kun edelleen antaa odottaa itseään.

Harjoituslistalle siis seuraavat asiat:
- takaakierron jälkeinen elämä, siis persjättö, päällejuoksu, saksalainen myös "vauhdissa" (nämä me osataan, kun vauhti ei ole kummoinen, mutta pitäisi osata tehdä ne myös samalla reippaasti edeten)
- vedättäminen ja sivuirtoaminen pujottelussa
- sylkkäri! Tätä en oikein itsekään osaa hyvin, pitää vähän pohtia asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti