perjantai 20. syyskuuta 2013

Treeniä ja ei treeniä

Penni on nyt vetänyt lonkkaa jo noista viidennen päivän epiksistä asti, ja tuntuu olevan tarmoa täynnä. Se on ollut pari kertaa hallilla mukana, muttei ole itse tehnyt mitään, lenkkeillyt vain. Mielenkiintoa tekemiseen pitäisi siis sunnuntaina löytyä, nyt vaan huolettaa se lähtötilanne, mitenköhän koira malttaa jäädä odottamaan, kun aivot käyvät ylikierroksilla?

Jotenkin muutenkin tuntuu siltä, että tämä tekemättömyys ei ehkä sittenkään ollut hyvä idea koiran henkisen vireen kannalta, mutta kokeillaan nyt kumminkin. Kotikisat ja tuttu halli, että sen puolesta ei pitäisi olla ongelmaa, mutta kun kyseessä on Pemu, ei siitä ikinä tiedä. Tuomari on ainakin aiemmin tehnyt mielestäni kivoja ratoja, ja lähtöpaikkakin on ok (13.), joten sen puoleen ei pitäisi kauheaa stressiä olla. Nyt täytyy vaan pitää ajatus kasassa rataantutustumisessa, opetella rata loppuun asti kunnolla ja mielellään vielä oikein.

Pitsi kävi maanantaina ohjatuissa ja torstaina omatoimisissa treeneissä, ja on kyllä pärjäillyt hyvin. A-estettä ei ole vakaasta aikomuksesta huolimatta harjoiteltu, hyi meitä! Pujottelua on kumminkin tehty, takaaleikkaukset luonaavat hienosti molemmista suunnista ja suoritusvarmuus on tosi hyvä. Edelleen pitää tehdä eri kulmia ja niitä sivuirtoamisia, mutta kaikkea ei samalla kertaa voi tehdä.

Pyöritys alkaa olla Pitsulle ihan tuttua kauraa, ja maanantaina kun harjoiteltiin sitä ah niin muodikasta linjaamista, Pitsi innostui kiitämään oikein kivaa vauhtia. Lisäksi se teki elämänsä ekan leijeröinnin sujuvasti. Tuossa linjaamisessa on kyllä ideaa, itsekin usein teen sen virheen että mietin mitä voisin tehdä esteellä 3, vaikka linjaamalla siihen koiran reittiin olisi voinut vaikuttaa jo esteiden 1 ja 2 välillä. Tätä pitää siis opiskella lisää.

Tänään meillä kävi siitä kivoja vieraita, että toivat paitsi pullaa, myös koirille leluja. Ulkomailta asti tilatut Tug-enuff-vetolelut saapuivat vihdoin, jee! Penni sai fleecehihnan rähinöintiä varten, Pitsi puolestaan hienon yhdistelmälelun, jossa on feecekankainen namitasku, vetokahva ja kumipallo. Innolla odotamme testikierroksia!


P.s. Pitsi käväisi muuten ex tempore mätsärissäkin sunnuntaina, saaden sinisen nauhan ja kolmannen sijan. Jippiaijee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti