lauantai 28. syyskuuta 2013

Teinipissis epiksissä

Keskiviikkona kävi Pennillä taas hieroja, ja koira näytti käsittelyn jälkeen tältä:


Voisi siis sanoa, että gutaa teki taas. Käsittelyyn se suhtautui yhtä hyvin kuin viimeksikin, ja suunnitelmana olisi nyt siis treenata kerran ja sitten kisata, sen jälkeen tarkkailla tilannetta. Seuraavaa hierontaa suunnitellaan joulukuulle. Kisoista vaan ei ole tietoa, koska sellaisiin päästään, lokakuu on jo täyteen ympätty, eli marraskuulle varmaan menee. Harmi, nyt kun se kulkeekin taas kivasti.

Pitsi kävi maanantaina treenaamassa, ja oli taas kovin pätevä. Pussikin sujui hienosti, vaikka se oli sellainen inhottava muovinen, eikä samanlainen kankainen kuin WeCA:n hallilla.

Lauantaina Pitsi suuntasi Sastamalaan epiksiin, ja selvitti haastavahkon mölliradan lähes täydellisesti, oikein reippaalla vauhdilla. Alkuun tehtiin onnistunut ihmisnuoli, ja homma toimi kuin junan vessa ihan radan loppupuolelle asti. Siellä Pitsi ilmeisesti hätkähti esteen lähellä seissyttä ratahenkilöä, pinkaisi väärälle esteelle, ja oli vähän säikähtäneen oloinen. En välittänyt asiasta, ohjasin iloisesti radan loppuun ja palkkasin. Avoimen luokan radalla koira olikin sitten ihan erilainen, hidasteli, katseli tuomaria ja yleisöä, nuuski maata. Ohjasin huonosti yhden kohdan, ja Pitsi hyppäsi saman hypyn kahteen kertaan, joten tuloksena hylätty. Ihmettelin toki koiran käytöstä, ja päätin ottaa radan uudestaan, ettei jäisi paha maku suuhun, mutta vähän meni tämäkin pieleen; toisella kierroksella koira hidasteli ja nuuski enemmän, jopa pysähteli. Lähes virheittä se sen radan kuitenkin meni, teki vain yhden virheen pujottelussa, eli 5 + yliaikaa, tällä yllettiin kolmannelle sijalle. Videolla näkyy avoimen radan ensimmäinen suoritus, möllirataa ei saatu kuvattua.



Kisojen jälkeen iski paniikki; mitä nyt? Onko tämä nyt sitten tässä, alkaako se nyt kyttäämään kaikkia ratahenkilöitä ja haukkumaan niitä, kuten joillakin rotunsa edustajilla on joskus tapana. Tuleeko tästä ikinä mitään? Se on tähän asti niin hyvin keskittynyt vain ohjaukseen ja esteisiin, mistä ihmeestä se nyt yhtäkkiä keksi ruveta kyttäämään ihmisiä? Sehän tykkää ihmisistä! Hätäpaniikkiahdistusviesti valmentajalle auttoi, tai lähinnä vastaus: ei kirvestä kaivoon, hengitä syvään, koira on nuori & kokematon ja matka jatkuu. Näinhän se on, toivotaan, että tämä nyt oli vain teini-iän kotkotuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti