torstai 12. syyskuuta 2013

Hierotut koirat

Tänään kävi pinsureilla ekaa kertaa ikinä koirahieroja, ja hommasta selvittiin varsin kunniallisesti. Nähtäväksi jää, mitä vaikutuksia hieronnalla on, etenkin Pennin kohdalla.

Pitsi hierottiin ensin, ja se nyt oli tietenkin mielin kielin hierojan sylissä jo ennen kuin hän ehti lattialle istahtaa. Se antoi asettaa itsensä kyljelleen viltille hierottavaksi, eikä meikäläistä tarvittu hommassa laisinkaan. Kiemurtelua kyllä piisasi, hieronta kun kesti vähän yli tunnin, ja se nyt on aika pitkä aika olla paikoillaan!

Pitsistä ei jumeja löytynyt, vain pienenpientä kireyttä lantion alueella. Se nautti venytyksistä kovasti, ja antoi rullata itsensä sikiöasentoon ja siitä taas pitkulaiseksi, jalat äärimmilleen venytettyinä. Jatkohoitona sovittiin, että hierotaan tarpeen vaatiessa, muussa tapauksessa puolen vuoden kuluttua.

Pennin kohdalla olin vähän huolissani etukäteen, se kun ei anna kaikkien puolituttujenkaan koskea itseensä, saati ventovieraan hierojan. Ongelmia ei kuitenkaan ilmennyt, kun laitoin koiran seisomaan hierojan ja itseni väliin, ja pidin siitä kevyesti kiinni ensimmäiset minuutit. Sitten sainkin jo irrottaa otteeni, kun koira kellahti silmät ummessa maate, ja ryhtyi piereskelemään antaumuksella. Se meni hierojan taitavista otteista niin rennoksi, että makasi lähes taju kankaalla kyljellään, eikä edes moittinut, kun hieroja käänsi sen selän kautta ympäri toiselle kyljelle. Venytyksistä se piti kaikkein eniten, ja suostui yllättäen sekin sikiöasentoon mukisematta. Loppujen lopuksi Penni olikin siis se helpompi hierottava, ei edes kiemurrellut.

Pennillä kireyttä oli enemmän, siis koko selän alueella ja erityisesti lantiossa. Lantion alueen kiristykset kuulemma ovat kääpiöpinsereiden tyyppivika. Mitään vakavaa vikaa hieroja ei kuitenkaan koirasta löytänyt, ja sovittiinkin, että Penni kisaa 22. pvä normaalisti, ei treenaa sitä ennen, ja sitten syys-lokakuun vaihteeseen sovitaan uusi hieronta-aika.

Nyt koirat vetävät unta palloon sohvalla, ja pääsevät illalla ohjeen mukaan puolen tunnin reippaalle kävelylenkille, että kuona-aineet poistuvat lihaksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti