keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pennin päivitys

Blogin päivitykset ovat lähiaikoina olleet niin Pitsi-painotteisia, että ajattelin tällä kertaa kirjoittaa pelkästään Pennin touhuista. Se on kyllä aika mussukka, vaikka päällisin puolin esittääkin kovista.

Pennin agitreenit ovat siirtyneet ulkokentälle, ja viime keskiviikkona se oli muuten ihan mainio, mutta pujottelu oli aivan hukassa. Sisään kyllä päästiin joten kuten, mutta vauhti oli kateissa ja keppejä jäi välistä. Aavistuksen ärsyyntyneenä suuntasin perjantaina hallille treenaamaan itsekseni, ja vot, koirahan oli ehkä parhaimmillaan ikinä! Se taisteli lelusta, rähisi sopivasti ja kulki kuin rasvattu salama. Ei virheitä pujottelussa, Penniksi hyvät irtoamiset, ja kaikenkaikkiaan tarkkaa ja tehokasta työskentelyä.

Tämän viikon ulkotreenissä pujottelu oli taas hieno, ja muutenkin homma toimi hienosti siihen nähden, että päivä oli taas kaikkea muuta kuin viileä!. Meillä on nyt kuulemma vuoroviikoin ratatreeni ja tekniikkatreeni, ja tämä kyllä kuulostaa mielestäni hyvältä suunnitelmalta. Ei ole mielekästä hinkata rataa radan perään, vaan fiksumpaa on myös hioa niitä yksittäisiä radan palasia entistä paremmiksi ja nopeammiksi. Tänään vuorossa oli siis tekniikkatreeni, aiheinaan pujottelu ja putki-kontakti-erottelu. Penni suoriutui kummastakin melko moitteettomasti, ja etenkin putki-kontakti-erotteluun saatiin hyviä vinkkejä jatkossakin. Olisi hienoa voida kisatilanteessa luottaa siihen, että koira valitsee oikein, eikä tarvitsisi yrittää estää sitä valitsemasta väärin! Tärkeintä hommassa on riittävän aikainen käskytys ja oikean juoksulinjan valinta itselle/koiran linjaaminen oikein.

Pennin hyvästä meiningistä innostuneena ajattelin ilmoittaa sen kisoihin, suuntaamme siis ekaa kertaa ikinä Janakkalaan. Tarjolla on kolmosille kaksi agirataa, joista toisella on oikein ulkomaalainen tuomarikin, mielenkiintoista!

Kiva päästä vähän kisaamaan Pennin kanssa, edellisistä kisailuista onkin kohta vierähtänyt jo kaksi kuukautta. Harvakseltaan kisaaminen ei meillä toimi, mutta muutamien kisareissujen sarjat harvakseltaan toteutettuna sen sijaan pelittävät hyvin. Kaikkein huonoiten Pennille sopii tiheä kisatahti, jossa pitempiä kisataukoja ei ole, se nimittäin menettää mielenkiintonsa melko nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti