maanantai 13. toukokuuta 2013

Handleröintikurssilla

Äitienpäivänä heti aamumuodollisuuksien ja uusien reino-tohveleiden jälkeen suunnattiin Pitsin kanssa Saloon Chic Choix -tiimin handlerikurssille. Kurssi kesti neljä tuntia ja harjoituspaikkana oli mukavan valoisa ja avara Salon koirahalli. (Mahtaisikohan niillä olla agikisoja siellä joskus?) Halli oli kuin tehty hommaa varten, tilaa piisasi, ja seiniltä löytyi jopa pari peiliä, joista oli helppo tsekata koiran asentoa ja liikehdintää.

Kurssilaisia oli nelisenkymmentä, eikä siis kovin henkilökohtaista ohjausta ollut tarjolla, mutta muita katselemallakin oppii paljon. Rotukirjoa piisasi aina unkarinvizslasta ja tiibetinmastiffista podengoon ja tipsuun, kakkosryhmä tosin oli hyvin vähäisesti edustettuna. Pieniä valkoisia koiria oli vaikka minkälaisia, valehtelisin, jos väittäisin tunnistaneeni niistä yhtään rotua! (Biisoneita ei  ollut, ne sentään erotan!)

Osaavien kouluttajien opastuksella harjoiteltiin vapaaseisotusta, sekä niitä tavallisia kehätouhujen osa-alueita, juoksemista edestakaisin ja ympäri, sekä pöydällä pönöttämistä. Jonkilainen teoriaosuuskin piti kai olla, mutta se jäi kokonaisuudesta uupumaan.

Pitsi ei paljoa palautetta saanut, lähinnä kehuja sekä maassa että pöydällä seisomisesta. Jotenkin odotin murskakritiikkiä omasta esittämisestä ja sen yksityiskohdista, vuosikymmenien kokemusta hommasta kun ei allekirjoittaneella ole, mutta ehkäpä tarkoitus oli keskittyä koiraan. Tärkeänä kouluttajat pitivät sitä, että koira pyrkii seistessään eteenpäin eikä näytä pystyynkuolleelta, ja no, Pitsihän on varsinainen pyrkyri perusluonteeltaankin. Etujalkojen tuli olla tukevasti "tukilinjalla," siis rungon alla eikä sen edessä, hyvärakenteisella koiralla muu seuraa sitten itsestään. Kovasti siellä ihmiset koiriaan asettelivat, jotenkin tuntuisi, että vähemmälläkin pääsisi.

Edestakaisin liikkeessä sain ohjeeksi kävellä hieman hitaammin, ja sivuliikkeiden näyttämisessäkin oikea vauhti löytyi. Nyt pitää vain harjoitella itsekseenkin, että sopiva tahti pysyy mielessä. Käytännön kehätilanteeseen päästään sunnuntaina Mynämäellä, toivottavasti sää suosii!

Tänään illemmalla vuorossa ovat viikoittaiset agitreenit, koitankin tässä arpoa kumman koiran ottaisin mukaan, vai yrittäisinkö päästä treenaamaan molemmilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti