torstai 16. toukokuuta 2013

Ihana toukokuu ja kakkaepisodi

Oi, ihana puruluu!
Tänään on kyllä ollut niin makea, aurinkoinen hellepäivä että huh! Koko päivä ollaan vietetty ulkosalla pihahommia tehden, koiratkin ovat nauttineet takapihan auringonpaisteesta ja varjopaikoista täysin siemauksin. Lenkilläkin käytiin, ja viivyttiin 1½ tuntia, sydämentykytyksiä aiheutti valjaistaan karkuun luikerrellut Pitsi, sekä seurueeseen hieman tunkeilevasti tuppautunut westie-herra, joka palautettiin kyllä kotiinsa. Pitsi aloitti juoksun tänään, joten ihmekös tuo, että seuraan oli tunkua. Löydettiin muuten kiva uimapaikkakin Pormestarinluodosta, pitänee testata joku kerta!

Pitsi 16½ kk, masu  täynnä.

Löytyi varpunen.
Penni ei kestä lukea omaa blogiaan, myötähäpeä on liian suuri.


Pitsi on taasen harjoitellut pujottelua, ja edelleen edistynyt hienosti. Kohta saadaan jo laittaa 6 + 6 keppiä n. kolmen metrin välillä,  sen verran mukavasti homma nyt sujuu.


Olen yrittänyt parhaani mukaan vaihdella omaa sijaintiani ja liikettäni silloin, kun koira pujottelee; olen seissyt paikoillani, kävellyt, juossut, irronnut sivulle, tehnyt takaaleikkauksen jne. Aika hyvin tuo kaiken kestää, ja jos ei heti ekalla yrityksellä kestä, niin seuraavalla viimeistään. Nyt pitäisi päästä harjoittelemaan isommassa tilassa ja vähän eri paikoissa, mutta se jäänee sitten juoksun jälkeiseen aikaan, en tiedä mitä tuo pöksyistä sanoo. Mummulassa nyt ainakin on iso piha, sinne mahtuu 12 keppiä leikiten. Maanantaina Pitsi oli treeneissä (Pennillä vatsa löysällä), ja teki pieniä ratapätkiä sujuvasti, A-estettä oikein hienosti! Nyt Pitsin ollessa juoksuinen pääsee Penni taas tekemään enemmän, ja toivottavasti vähän kisaamaankin, jeejee!

Koirankakka on yleensä sellainen asia, että eipä se ketään kiinnosta, ellei siitä löydy jotain ihan omituista. Nyt löytyi, nimittäin sekä Pennin, Pitsin, että kaverikoira Chicon kakasta pieniä valkoisia pipanoita, ihan  kuin ryynejä, ja vaikka millä mitalla. Erinäisten tutkimusten jälkeen pipanat tunnistettiin kasvisoluiksi, ja arveltiin, että kyseessä on NEU-koiranruuasta tulleet, sulamattomat riisinjyvät. NEU-porukka olikin asiasta niin kiinnostunutta, että tulivat oikein hakemaan yhden Chicon ruokapötköistä tutkittavaksi, ja veivätpä samalla pussillisen Pennin kakkaa mennessään. Olivat kuulemma olleet oikein iloisia, kun saivat "tutkimusmateriaalia!" Hyvä, että me voitiin osaltamme vaikuttaa siihen, että edes jonkun päivä oli pikkuisen parempi! Anytime! Joka tapauksessa P & P siirtyivät toistaiseksi nappula-riisi-dieetille, eikä moisia ryyniongelmia ole enää ollut.

Sunnuntaina suunnataan juoksuisen Pitsin kanssa Mynämäelle, jippiaijee. Juuri pääsin ajattelemasta, että on se kiva, kun juoksu ei ole vielä alkanut, voisi alkaakin vasta kesäkuussa. Onneksi koira vaikuttaa fiiliksiltään ihan normaalilta, vaikka perä vuotaakin. Erkkariinkin sen ilmoitin, viimeistä kertaa junnuihin, nyyh! Villinä veikkauksena voisin esittää, että koiria erkkariin tulee likemmäs sata, sanotaan nyt vaikka... 94 kpl. Katsotaan sitten, miten hyvin veikkaus osui oikeaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti