sunnuntai 23. elokuuta 2015

Sylkkäri & tuplasylkkäri

Tänään treenailtiin suht lyhyesti, koska kummallakin koiralla on ensi viikolla agipuuhaa riittämiin; Pitsi menee tiistaina Tuulia Liuhdon treeniin Lattikselle, ja Penni lauantaina Äetsään kisoihin.

Pennin kanssa ei rataa tarvitse nyt tehdä, sen kanssa testailin erilaisia tapoja tehdä lähtö + 3 ekaa estettä mahdollisimman nopeasti. Parhaaksi osoittautui lentävä lähtö, jossa en pidä koirasta kiinni, vaan innostan sen muuten vähän kierroksille. Tätä pitää testata seuraavissa kisoissa, tuntui vähän, että siinä oli käsistä lähdön edut, mutta oma liikkeellelähtö oli tietenkin ketterämpää, kun ei tarvinnut kumarrella.

Pitsi harjoitteli sylkkäreitä ja tuplasylkkäreitä. Pitsille tämä on varmasti tulevaisuudessa hyödyllinen ohjaus, ja vaikka ei radalla tulisikaan käytettyä, niin se opettaa mielestäni koiralle kääntymistä, tasapainoa ja itsenäistä etenemistä. Ohjaajakin saattaa jotain oppia liikesuunnasta ja jalkojen käytöstä.

Kuviossa oli neljä hyppyä, joita hinkkailtiin edestakaisin, ja kyllä me siihen aika hyvä rytmi saatiin. Vaikeaa oli muistaa, että sivulle ei saanut astua, vaan taakse. Pitsi on kyllä niin herkkä peli ohautumaan, että sille tämmöinen hinkkailu sopii kuin nenä päähän, Pennille taas ei pätkääkään. Jos jotain tässä pitäisi parantaa, niin vauhtia tietenkin, ja lisäksi sitä, että koiralla vaihtuisi laukka joka kerta, kun se hyppää hypyn joka on sylkkärin "vaikutuksen alla."



P.s. Sain oman seuran treeneistä paikan syyskaudelle, valitsin sen ihan ajankohdan perusteella, että pääsisin joskus siellä käymäänkin. Pitsille varmaan tekee hirveän hyvää treenata ryhmässä, odotan innolla treenien alkua! Muuten syksylle onkin sitten kaksi Reetan valmennuspäivää,  ehkä joitain muitakin koulutuksia nappailen, jos kohdalle osuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti