sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Vara-CACIB Vaasasta

Tänään köröteltiin Porista suoraa tietä Pohjoiseen eli Vaasaan, kansainväliseen näyttelyyn Botniahalliin, joka osoittautui mukavan valoisaksi ja tyylikkääksi näyttelypaikaksi.

Halli oli hieno, ja järjestelyt ensiluokkaiset! Kahvikin oli hyvää!
Koiria oli ilmoitettu 27 kpl, näistä valionarttuja neljä kappaletta. Kilpailuluokka oli loppujen lopuksi kahden kauppa, ja ilokseni Pitsi päihitti norjalaisen, sangen näpsäkän näköisen pikkunartun voittaen valiot, jee! PN-kehässä Pitsille kävikin tietysti Pitsit, eli nuortenluokan narttu (oma puolisisko) kiilasi ohi ykköspallille, ja sai sen CACIBin, jota me oltiin lähdetty tavoittelemaan. Pitsille lankesi oranssi rusetti eli VARA-CACIB, ja toinen sija narttukisassa. Ensin vähän ärsytti, mutta ei enää, on tuo kuitenkin hieno sijoitus, kun on ulkomailta asti kilpakumppaneita vastassa! Sitä paitsi, jos niistä vastustajista pitäisi jollekin se CACIB antaa, niin olisin kyllä valinnut saman nartun kuin tuomarikin. Hyvälle koiralle häviäminen ei harmita!


Miellyttävä ilme?


Maija Sylgrénin arvostelu Pitsitä oli seuraavanlainen:

3v. erinomaisen tyyppinen, oikeat rungon mittasuhteet, miellyttäväilmeinen pää, hieman pitkät korvat, hyvä kaula ja ylälinja, toivoisin syvemmän ja aavistuksen pidemmän rintakehän. Sopiva raajaluusto ja kulmaukset, hyvä hännänkiinnitys. Liikkuu kepeästi takaa, muuten hyvin. Hyvä karvanlaatu ja väri.
VAL ERI 1 SA PN 2 VA-CACIB

Tuomari oli tarkka ja kiinnitti mielestäni huomiota oleellisiin asioihin, kuten pitääkin. EH:ta tuli paljon, vain muutama SA. Taisi siellä jokin H:kin vilahtaa.

Meidän porukasta löytyi myös päivän ROP-uros, sekä ROP-veteraani, ja neljän koiran valikoimalla sitten tempaistiin myös ROP-kasvari ja KP. Isosta kehästä ei saatu menestystä, hurmaavaa virnuilua iäkkäältä miestuomarilta kylläkin. Kasvari esiintyi isossa kehässä oikein tyylikkäästi, eli ei tarvinnut sitäkään hävetä!


Odottelun käytin shoppailuun, ja hommasin sen Kennelliiton trikoopipon, jota hypistelin jo tammikuun Turku kv:ssa. Lisäksi ostin Pitsille EU-passiin violetit kannet.

Näyttely oli viihtyisä ja hyvin järjestetty, missään kohtaa ei ollut ahdistavan ahdasta. Yllättävän paljon oli kyllä pisua ja kakia matoissa iltapäivällä, oikein löyhkäsi! Ja tämä ei siis johtunut siivoustiimistä, vaan näytteilleasettajista, joilla oli vissiin koirien vessakäynnit unohtuneet... Ja kyllä se vähän niin on, että jos omalla koiralla se vahinko käy, niin se pitäisi osata siivota pois, eikä vaan jättää pökäleitä pitkin käytävää ja jatkaa matkaa!



P.s. Jossain mielenhäiriössä ilmoitin Pitsin Harjavallan ryhmikseen, vaikka kaksi vuotta sitten vannoin, että ei enää ikinä (Pitsi oli saanut Raumalta sertin lauantaina, ja sunnuntaina tupsahti kehästä sileällä ERIllä ulos Harjavallassa). Näyttelyharrastajan "ei ikinä" on tunnetusti kaksi vuotta, paitsi jos kyseessä on Druskininkai, niin sitten se on kolme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti