lauantai 4. elokuuta 2012

Onnistunut näyttelydebyytti!

Niin siinä sitten kävi, että omistajan jännityksestä huolimatta Pitsi klaarasi kehätilanteen kuin kokeneempikin näyttelytähti, ja oli siis PEK1 KP ROP-pentu. En siis voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen, kun sekä esiintyminen, tulos, että arvostelu olivat odotettua paremmat!


Kyseessä oli siis FCI-ryhmien 1 ja 2 ryhmänäyttely Nokialla Menkalan pallokentällä, tuomarinamme toimi Irina Poletaeva. Näyttelypaikka oli mitä mainioin pururatoineen, mutta vessoissa olisi kyllä voinut olla lakanoiden sijasta ovet. Muuten kaikki toimikin hienosti, löysimme hyvin perille ja leiriydyimme oikean kehän laidalle jo varhain, näyttelyalueen yli pyyhältänyt sadekuurokin oli vaivaisen pieni. Vieressämme oli leiriytyneenä kauhea lauma bernhardilaisia, hyvää iso koira -siedätystä Pitsille! Se olikin alkuun vähän huolissaan tilanteesta, mutta reipastui pian kun sai leikkiä Pennin eilen voittamalla pehmolelulla ja pusutella naapurileirien ihmisiä.


Tuomari tutki Pitsin huolellisesti pöydällä, ja Pitsi seisoi oikein kauniisti paikoillaan. Juoksemiset sujuivat yllättävän hienosti, ilman ainuttakaan tasajalkahyppyä, ja paikallaan se seisoi tuomariteltan edessä kuin patsas. Olin ihan hämmästynyt koiran rauhallisuudesta, sehän ei eilen päässyt oikealle lenkillekään, kun koko ilta meni siellä epiksissä. Arvostelun lopuksi tuomari tuli hymyillen onnittelemaan ja ojensi meille juuri ne ruusukkeet mitä lähdettiin hakemaan, siis KP:n ja ROP-pentu-ruusukkeen. Moisesta menestyksestä hölmistyneenä en edes ymmärtänyt hakea Pitsin arvostelua, vaan kehätoimitsija tuli sen minulle tuomaan kehän viereen, ja käski mennä hakemaan pokaalin palkintopisteestä (palkintokuva tulossa myöhemmin). Arvostelu oli suomeksi käännettynä seuraavanlainen:


Erittäin lupaava, oikeanlaiset mittasuhteet, erinomainen luusto, ihastuttava pää ja ilme, saksipurenta. Oikeanlainen ylälinja & hännän kiinnitys, hyvin kehittynyt eturinta, erittäin hyvät kulmaukset ja liikkeet, oikeanlaiset värimerkit. 

On meillä vaan lupaava Pitsi! Kaikkein iloisin olen siitä, miten kauniisti se esiintyi, eikä jännittänyt yhtään kehässä! Viikon päästä onkin sitten Pitsin seuraava koitos, tällä kertaa Raision kaikkien rotujen näyttelyssä, toivottavasti esiintyminen sujuu sielläkin yhtä hienosti.

Viikonloppu on kyllä ollut aika mukava, Penni oli palkinnoilla eilen, ja Pitsi tänään. Pennikin ilmeisesti eilen selvitti tiensä agiseuramme kaupunkitaistelujoukkueeseen. Kaupunkitaistelu käydään syyskuun alussa Harjavallassa,  saa nähdä mitä siitä sitten tulee... Joka tapauksessa tämänpäiväisen sipsuttelun jälkeen näyttelypuudeli & agipeto pääsivätkin mahdollisimman kuraiselle peltolenkille riehumaan ja sotkemaan itseään. He olivat sangen onnellisia, ja retkottavat nyt reporankoina sohvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti