keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pakkaslenkkejä

Juuri kun päästiin taas joulukiireiden jälkeen pitempien nautiskelulenkkien makuun, alkoi pakkanen paukkua. Täällä rannikollakin on siis oltu -20 kieppeillä, tänään jopa -25.

Kääpiöpinserillä ei pohjavillaa ole, eikä tuo yksinäinen karvakerroskaan kovin paksu ole, joten pukea pitää. Pitsi kestää kylmää kohtalaisesti, Penni huonosti, tuntuu että nyt vanhemmiten (APUA!) hiukan huonommin. Eihän se siis vanha ole, tämä nyt vaan taitaa olla ensimmäinen ikääntymisen merkki. Olen yrittänyt lihottaa Penniä hiukan, että se tarkenisi paremmin, karvankasvatusyritykset oluthiivan ja merilevän avulla eivät ole tuottaneet tulosta. Penni on siis vähän laihtumiseen taipuvainen, ja sen rasvaprosentti on luonnostaan aina melko alhainen, lihasmassaa on senkin edestä.

Näissä asusteissa meillä ulkoillaan:


Penni ulkoilee paljain päin, koska sillä ei minkään valtakunnan pipo pysy päässä ilman ilmastointiteippiä. Fleecehaalari on sille tarpeen näillä keleillä, ja BoT-takki nyt vaan sattuu olemaan meidän ainoa tuulta pitävä takki, joka on niin iso, että mahtuu haalarin päälle. Täällä rannikolla kun on paitsi kylmää, myös tuulista. 


Pitsilläkin on fleecehaalari, ja sen päällä Hurtta-sademantteli tuulensuojana. Pitsin korvalehdet paleltuvat tosi herkästi, kun lämpötila painuu alle -10, joten se käyttää kylmillä keleillä vanhasta pörrösukasta leikattua tuubipipoa.

Tossut olisivat kova sana, mutta eivät nämä suostu kävelemään sellaisten kanssa, kokeiltu on.

Näissä tamineissa pinserit tarkenivat tänään tehdä 15 minuutin lenkin, pakkasta oli aamulla n. -22 astetta. Iltaisin olen aktivoinut niitä ruuan etsimisellä, ja huomenna taidan hankkia sellaisen tasapainotyynyn, että saavat vaikka sitten jumppailla sen kanssa. Jumppapallo meiltä jo löytyy, mutta sen kanssa alkaa ideat olla jo loppu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti