sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kisavuosi korkattu komeasti!

Aloitimme tänään kisavuoden 2016 kirmaamalla Pennin kanssa neljä starttia TSAU:n hallikisoissa Liedossa. Näissä on aina sen verran häiriötä, kun kerran kahdella radalla yhtä aikaa mennään, etten ilmoittanut Pitsiä ollenkaan. Muutenkin tavoitteena on ollut saada ensisijaisesti Pennille SM-nollat mahdollisimman hyvin plakkariin, ja sitten vasta keskittyä Pitsin kisailuihin.

Edelliset kisat olivat itsenäisyyspäivänä, siis n. 1½ kk sitten. Aamulla mietin, että jos yhden nollan saisi, mutta Pennipä tekaisi kaksi, vieläpä peräkkäin, eli nyt meillä on tämän kauden tupla taskussa, jee! :)

Radat menivät suunnilleen näin:

A-rata agi: HYL
Penni oli todella innoissaan, mutta sillä taisi mennä jokin roska, ehkä kumirouheenpala sieraimeen tai kurkkuun, koska se yski ja räki koko radan. Meinasin jo keskeyttää, mutta kun nollaa pukkasi, niin ajattelin että jatketaan nyt, kyllä se sitten pysähtyy jos huono olo tulee. Yli puolen välin päästiin, kunnes Penni ei yskimiseltä ehtinyt seurata ohjausta, vaan hyppäsi yhden hypyn väärään suuntaan, muuten ihan virheetön rata. Huono tuuri tietenkin ärsytti, mutta minkäs teet.

B-rata agi: HYL
Tämä olisi ollut helppo rata, mutta sähläsin itse vähän radan vaikeimmassa kohdassa, eikä Penni sietänyt sitä, joten jälleen hyppy väärin päin. Myöhemmin tuli erimielisyyttä puomin kontaktista, sinne ei nyt vaan olisi voinut pysähtyä. Keskeytin radan tietenkin kontaktitreenailun jälkeen. Tällä radalla oli Pemulla paras vauhti ja meininki.

C-rata agi: nolla, aika -4,3 s
Nyt saatiin nolllatili auki, jee! Rata ei ollut kovin kaunis eikä sujuva, Pemu taisi ottaa vähän itseensä siitä kontaktitaistelusta B-radalla. Jännäsin etukäteen puomia, mutta jollain tuurilla se sen kontaktin otti. Keinukin sujui ongelmitta, ja maaliin päästiin nollilla suunnilleen 3,9 m/s etenemällä.

D-rata agi: nolla, aika -2,9
Hyppäri ei ollut aivan helppo, etenkin meidän lentävä lähtö tuotti päänvaivaa. Jouduin tekemään kaksi takaaleikkausta, joista kumpikaan ei ollut aivan onnistunut, ja jopa leijeröinnin, joka meni kyllä ylättäen ihan nappiin! En onneksi kerännyt hirveitä paineita radalle, ihanneaika kuulosti etukäteen aika tiukalta, mutta hyvinhän me siihen ehdittiin.


Videolla nollaradat, A-rata ei tullut videolle ja tuossa B-radan toheloinnissa nyt ei nähtävää ollut:


Olen monesti miettinyt, että pitäisikö Pennin kanssa unohtaa kisailut, kun sen kanssa on välillä niin kovin vaikeaa. Eikä se edes hyvin mennessään mene erityisen lujaa, ainakaan niin, että sen kanssa voisi päästä palkinnoille. Tänään se kuitenkin näytti, että kyllä sitä pitää kisoihin viedä, koska se yritti ekalle radalle kirjaimellisesti kiivetä väliaidan yli! Niin kova oli polte kisaradalle, ettei omaa vuoroa olisi malttanut odottaa lainkaan.

On se ihanaa, kun on sellainen harrastus, josta koirakin nauttii täysillä ja vielä vähän enemmänkin!

SM-nollia kasassa: 2A 4 H **

P.s. Kävin eilen pikaisesti hallillakin, Penni teki kontakteja ja Pitsi kotiläksyjä. Pakkanen on lauhtunut, niin uskalletaan taas treenailla.

Treenejä vuonna 2016:
Penni 3
Pitsi 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti