perjantai 8. tammikuuta 2016

Ihana lenkki ja jumppaa keholle ja mielelle

Kyllä alkoi kuulkaa käydä pienillä eläimillä kuupan päälle, kun ei päässyt kunnolla lenkille. Ja omistajallaan myös, etenkin kun Pennillä alkoi eilen jo viirata ihan kunnolla. Pinserit ovat siis käyneet vain pieniä max 15 min lenkkejä lähipäivinä, eilen ei käyty lainkaan, koska mittari huiteli -27 lukemissa. Penni alkoi eilen illalla olla jo ihan kaheli, pyöri sohvalla selällään ja hyökkäili ihmisten jalkoihin kuin pieni pentu. Pitsi näköjään sietää toimettomuutta Penniä paremmin, vaikka muuten onkin vähän sähköjänis.

Pinsuja olen kotioloissa yrittänyt väsyttää/aktivoida seuraavilla konsteilla:
-arkitottelevaisuustreenit
-leluilla leikkiminen
-esineiden kiertämisen harjoitteleminen
-namien etsiminen
-piiloutuneen ihmisen etsiminen
-dobo
-tasapainotyynyllä kikkailu
-2on2off-treenailu
-aktivointilelut, joissa ruokaa sisällä
-temppujen opettelu (Penni osaa sulkea keittiön vetolaatikot)

Lisäksi edes vähäsen virtaa vievät kyläilyt ja autoilu, tosin autoon en viitsi noita viedä yhtään ylimääräistä tällä kelillä. Iltaruuan olen nyt antanut niille puolen litran mehupulloihin, kummallakin on oma taktiikkansa ongelman ratkaisuun: Penni käy täysillä päälle kuin yleinen syyttäjä ja puree pulloa, enimmäkseen lätkii sitä etutassuilla, että namit tulevat ulos pullon pyörähtäessä. Pitsillä on tietenkin hienostuneempi taktiikka, se ottaa pullon kaulasta kiinni, kantaa sen pesäkoppariinsa ja tyhjentää sen siellä jollain mystisellä, äärimäisen hiljaisella tavalla. Pitäisiköhän virittää se Denver-kamera Pitsin koppariin kuvaamaan tätä salaperäistä tapahtumaa?

No tänään päästiin kuitenkin ihan oikealle, tunninmittaiselle lenkille, kun pakkasta oli vain -10. Kyllä oli mukavaa, koirat oikein kipittivät menemään, eikä kumpikaan palellut yhtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti