lauantai 16. toukokuuta 2015

Penni se vaan puksuttaa! (Eli Sastamalan kisat)

Pennipäs ei ollut moksiskaan kauden ekoista ulkokisoistaan, vaan mennä puksutteli tasaiseen tahtiinsa kaikilla kolmella radalla. Olin varautunut siihen, että se voi tehdä ihan mitä vaan, tuoreessa muistissa ovat viime elokuun skabat, joissa se hyppi pois kontaktien ylösmenoilta, ihan vaan näin yhtenä esimerkkinä siitä, mitä se saattaa päähänsä saada.

Radat olivat sopivan haastavat mutta aika virtaavat, kisajärjestys hassu agi-hyppäri-agi.

Agiradalla Pemu loikkasi puomin kontaktin ohi heti alkutöikseen, ja se sitten otettiin uusiksi, joten tuloksena HYL. Rata oli muuten sujuva ja aika vauhdikaskin, mutta A:n kontaktin se kyllä taisi loikata, olin itse huolimaton! Videolta huomasin, että Pennihän teki aika mahtavan keinun tässä ekalla, hyvä hyvä!

Toka rata oli se  hyppäri, sieltä Pemu sai nollan ja viidennen sijan, etenemän ollessa meille ihan kelpo 4,04 m/s. Jokainen neljän metrin ylitys Pennin kanssa on saavutus, videon perusteella vauhti ei ollut aivan päätä hiumaava, mutta ainakin se kääntyy melko tiukasti. Radan puolivälin jälkeen tein vähän uhkarohkean persjätön ennen pussia, mutta sehän toimi upeasti, ja Pemu selvitti pussinkin aika sutjakkaasti. Pikkukoirille se joskus tuottaa vähän vaikeuksia, jos kangas on raskasta sorttia.

Viimeistä rataa ei videolle saatu, sinne me lähdettiin harjoittelemaan kahta asiaa: sitä A:n kontaktia, sekä viime viikon ohjaustekniikkana ollutta saksalaista. Kumpikin harjoiteltava asia sujui radalla täydellisesti, jee! Virhepisteitä saatiin kuitenkin kymmenen, ekat viisi renkaan ohihypystä ja tokat pujottelusta. Näistä kahdesta tuota rengasta täytyy vähän treenailla "huonoilla" lähestymisillä, ja tuo pujottelu oli ihan puhtaasti meikäläisen hosumisesta kiinni. Sain kuitenkin hyvä fiiliksen päälle ja uskalsin ohjata vähän rohkeammin.

Videolla siis eka ja toka rata tältä päivältä.


Kisapaikka oli aika mainio, siis koulukeskuksen pallokenttä. Kentältä avautui hienot näkymät järvelle, tulipa melkein kesäinen fiilis, ainakin silloin, kun aurinko vähän pilkahti esiin! Toivotaan, että sää suosii myös ensi viikonloppuna, silloin kisaillaankin Noormarkussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti