keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Hellettä, hellettä!

Lähipäivinä on saatu nauttia ihanasta lämmöstä, jonka johdosta päivän liikuntapläjäys joudutaan useimmiten suorittamaan joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Viellä klo 23.30 on lämpömittari huidellut parinkymmenen paremmalla puolella, joten helteenkestoa on kyllä treenattu koirille väkisinkin.

Agia treenailtiin eilen aamulla, ja mikäs siinä treenatessa, hallissa oli melkein viileää, ja koira kulki hienosti! Treenaamassa oli siis vain Pitsi, koska mukaan otettiin myös pikkuihminen, joka kyllä käyttäytyi varsin mallikelpoisesti sopivien viihdykkeiden voimin.

Tällä kertaa treenattiin sitä A-estettä, suoraan, tiukasti kääntyen ja loivasti kääntyen, oli valssia ja persjättöä ja vastakäännöstä ja vaikka mitä. Ja joka kerta Pitsi tuli sen A:n aivan virheettömästi, jeejee! Keinuakin otettiin hiukan, ja sekin oli oikein hyvä. Treenailtiin myös pujottelua etupalkan kanssa, tein valssia ja persjättöä siihen loppuun, ja hyvin sujui. Tätä olisi voinut tehdä kyllä enemmän, mutta kyllä siellä hallissa sen verran lämmin oli, että katsoin paremmaksi säästää koiraa.

Pitsin A-este on nyt kyllä sujunut varsin mukavasti (uskaltaako tätä edes todeta ääneen?), ja olenkin miettinyt, että uskaltaisikohan sen kouluttamisesta nyt kirjoittaa samanlaisen projektipäivityksen, kuin aikoinani pujottelusta tein? Jospa sitten Agipitsin jälkeen, siellähän se A  testataaan ainakin kahteen kertaan.

Varjossa 29 astetta, auringossa ihan passeli keli pienille torkuille!


Helteisiä kuvia on tullut napsittua lähipäivinä, rotuun perehtymättömille siis tiedoksi, että kääpiöpinseri on täysin lämpöohjautuva, ja kestää näin lekotellessaan aika korkeitakin lämpötiloja varsin hyvin. Pennikin nykyään ymmärtää jo tulla itse sisälle tai varjoon viilenemään, nuorempana se piti aina komentaa pois paisteesta. Mietinkin tänään myös Pennin ilmoittamista tunnetusti helteiseen Agipitsiin, mutta se saattaa kaatua sekä keliin että päivän pituuteen: Pitsi aloittaa ykkösissä kisapäivän n. klo 8, ja kolmoset ovat vasta päivän viimeisinä. Voipi siis olla, ettei helteessä ryytyneestä Pennistä paljon irtoa enää iltapäivällä/illalla, enkä viitsisi kahtena päivänä ajella edestakaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti