sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ilmoittautuminen agilitykilpailuihin vastaanotettu.

Sinne meni, nimittäin Pitsin ensimmäinen ilmo virallisiin agilitykisoihin!

Kisat ovat toisella meidän kahdesta kotihallista päivää ennen loppiaista, siis 5.1. 2014. Luvassa on yhteensä 3 starttia, kaikki agiratoja. Turvotusepisodista aiheutunut doping-varoaikakin ehtii mukavasti umpeutua ennen tuota.

Olo ei ole ihan niin valmis, kuin toivoisin, jotenkin se pussi on alkanut huolestuttaa enenevissä määrin lähipäivinä! Torstaina käytiin omatoimitreenailemassa, ja opeteltiin eteenlähetystä sekä etupalkan sietämistä kepeillä. Kumpikin sujui hienosti, tietenkin se eteenlähetys vaatii vielä toistoja paljon. Yllätyin kyllä, kun koira kesti sen palkan kepeillä virheittä, onkohan sille kasvanut järki päähän iän myötä? Ei kai...

Näiden lisäksi harjoiteltiin A-estettä ja takaaleikkauksia, sujuivat mukavasti.

Penni oli Pitsin tilalla treeneissä maanantaina, ja oli ihan liekeissä. Se teki kaiken näppärästi, alkukankeuksien jälkeen. Kyllä se vaan edelleen tuntuu käteen kotoisammalta kuin Pitsi, kaipa se johtuu enemmistä kilometreistä koirakkona. Lisäksi Pennin kanssa on aina menossa sellaista varmuutta, jonka avulla voi vaikka vähän improvisoida radalla, ja lopputulos on silti yleensä aina siedettävä.

Toivottavasti en nyt kauheasti ala jännittää niitä Pitsin ekoja kisoja, siitä nyt ei ainakaan apua ole! Koira kyllä osaa, kun vaan itse saisin itseni psyykattua sellaiseen "osaan kaiken" -mielentilaan, jossa suoritukseen on helppo saada itsevarmuutta. En siis tokikaan oikeasti osaa kaikkea, vaan ideana on saada itsensä uskomaan niin. Toimii ajoittain ihan mukavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti