perjantai 23. elokuuta 2013

Penni Pienoinen

Nykyään tulee tosi usein kirjoitettua vain Pitsin jutuista, koska sillä on niin paljon kaikenlaista meneillään tällä hetkellä. Näyttelyt, treenit, projektit, ja nyt vielä kisatkin. Pennikin on kuitenkin edelleen olemassa, se on vain viettänyt kolmeviikkoista juoksutaukoaan.

Tauolta Penni palasi eilen rytinällä, se siis pääsi mamman kanssa kahdestaan peltokävelylle ja Reetan treeneihin. Radalla oli kaikenlaista, pääpaino tuntui olevan rohkealla liikkumisella ja oikealla liikkeen suunnalla, siis juuri meille sopivia teemoja. Ohjausvalikoimaa tarvittiin, lähes meidän koko repertuaari oli ympättynä samaan rataan. Pemu teki kaiken niin hyvin kuin ikinä osaa, ainoa virhe oli minun, siis ensimmäinen yritys pujottelun sisäänmenossa (vaikea!). Kehuja sateli, ja olin koiraan (ja kerrankin itseenikin!) todella tyytyväinen.

Enpä olisi uskonut, että tuon jukurin kanssa koskaan pääsee tähän vaiheeseen, mutta kyllä se vaan toimi kuin ajatus. Miten masentavaa olisikaan omistaa älykäs, miellyttämishaluinen ja nopeasti oppiva koira, jonka kanssa tämä kliimaksi olisi tullut saavutettua jo vuosia sitten? Mitä sen kanssa sitten loppuaika tehtäisiin? Hyvää kannattaa odottaa.

Puhutsä mulle?

Penni siis treenasi eilen, ja kisaa lauantaina kotikisoissa paitsi tietenkin nollista ja muista, myös kääpiöpinsereiden rotumestaruudesta. Siinä siis huomioon otetaan yhden agility- ja yhden hyppyradan tulos, ja parhaan yhteenlasketun tuloksen saanut voittaa kiertopalkinnon, mainetta ja kunniaa. Startteja meillä on lauantaina yhteensä kolme.

Lisäksi suunnitelmissa on lähteä ekaa kertaa ikinä Forssaan agikisoihin, matkaa kun on vaivaiset 130 km ja matkaseurakin mukavasti hommattuna. Kisoja on syyskuussa tyrkyllä enemmän kuin käydä ehtii, mies = aina valmis lapsenvahti kun aikoo mennä kesäloman jäljiltä takaisin töihin!

Kesäloman kunniaksi tänään urheiltiin Isonevan soidensuojelualueella Pomarkussa, siis oikein koko perhe. Koiratkin kipittivät kauniisti pitkospuita, kumpikin toki pulahteli myös suossa ajoittain. Eväät syötiin, koiratkin saivat herkkuja ja sää oli kauniin aurinkoinen.

Koirat, joissa retken jälkeen eau de swamp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti