tiistai 20. elokuuta 2013

Möllikoira Pitsi

Jotenkin siinä vaan kävi niin, että eilen me päädyttiin Pitsin kanssa ihan vahingossa osallistumaan ÄSKK:n agiepiksiin. Lähtö kisoihin tapahtui hetken mielijohteesta, hieman yllytettynäkin, ja aikaa jännittämiseen oli vain ajomatkan verran. Kisapaikalla oltiin niin täpärästi, että juoksin suoraan autosta rataantutustumiseen ilmopisteen ja vessan kautta.

Olen melkein nähnyt painajaisia siitä, miten Pitsi taas karkaa, kun päästän sen kisoissa irti, ja olinkin suunnitellut, että sen mölliura alkaa vasta hallikauden alkamisen myötä. Nyt kuitenkin kävi ilmi, että ÄSKK treenaa ja järjestää epiksiä jääkiekkokaukalossa, josta ei siis yksikään tuon kokoinen koira karkaa, vaikka mikä tulisi. Siis oiva tilaisuus korkata kisaura turvallisesti suljetussa tilassa!

Rata oli mukava ja möllitasoinen, ainoa kinkkinen kohta oli A-esteen lähestyminen, jossa piti vain olla ajoissa kääntämässä, ja linjata koira huolella turvallisesti esteelle. Pariin kohtaan olisi sopinut takanaleikkaus, mitä Pitsi ei tietenkään osaa, lisättäköön se siis opeteltavien asioiden listalle!

Pitsi ja palkinnot

Eka kierros sujui muuten mukavasti, mutta takanaleikkaus putkeen aiheutti sen, että koira pyörähti putken jälkeen etsiessään ohjaajaa väärältä puolelta. Lisäksi viimeisestä hypystä lasketeltiin ensin ohi, mutta se nyt johtui ohjaajasta, joka koko radan jännitettyään huokaisi helpotuksesta liian aikaisin. Tokalla kierroksella nämä virheet korjattiin, ja tehtiin nolla ajassa -22, jotain, riitti yllättäen kolmanteen sijaan 11 koirakon kisassa.


Vähän se on tietenkin ihmeissään vieraassa paikassa vierailla esteillä, ja namiakin jäi etsimään puomin jälkeen molemmilla kerroilla, mutta ihan mukavasti se tuli kuitenkin mukana eikä lähtenyt harhailemaan omiaan. Itseä jännitti ihan kauheasti ekalla kierroksella, ja radankin melkein unohdin, jos se nyt yleensä on mahdollista tällaisella pikkupätkällä! Tosi pätevästi Pitsi kuitenkin istui lähtöpaikalla odottamassa lähtölupaa molemmilla kerroilla, ja antoi heti kiinni radan jälkeen. Vauhti ja irtoaminen olivat n. puolet siitä mitä normaalisti, mutta eiköhän se vauhti löydy, kun kuskikin muistaa hengittää!


P.s. Päätin sittenkin vaihtaa Pitsille juoksukontaktin myös puomille, tuo A-este sujuu niin kivasti videossa! Nyt vaan sitten naksutin esiin ja kehikkoa pykäämään, on se kivaa kun on taas jokin projekti, kun pujottelukin sujuu nykyään niin hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti